2023 Temmuz güncellemesi sonrası tüm blog siteleri (niş alanlar daha az) olmak kaydı ile kesin düşürüldü. Bu net bir gerçek. O zamandan bu yana izlediğim (avukat, doktor, haber ve devlet vb. siteler) etkilenmedi. Diğer tüm siteler sadece Türkiye'de değil yabancı sektörde aynısı mevcut.. Hiç bir şekilde toparlanmadı.

İşleyiş şu şekilde devam ediyor. Siteyi ayaklandırmak için konu güncelliyorsunuz güncellediğiniz konu daha da geriliyor ve zaman yok oluyor.

Basit bir örnek vereceğim 2023 güncellemesi öncesi olan bir konum en detaylı şekilde sitemizde mevcuttu hatta 1500 yorum civarı konumuzda yer alıyordu. O konuya uzmanlar ekledim güncelledim kaynaklar ekledim sadeleştirdim. Çok şeffaf hale getirdim..

1. sırada olan konu güncelleme ile 25'e geriledi sonra yaptığım müdahalelere rağmen 50ye geriledi bir kez daha çabaladım ve sıralamadan yok oldu.

Özetle şunu anlatıyorum google blog sitelerini direk bitirdi. Daha da çıkan duymadım hatta servet yatıran site biliyorum aranma hacmi 2 milyondan 700k küsürlere indi. Tasarım değiştiler daha etkili yazdılar ne yaparlarsa yapsınlar toparlanmadılar ve düşüşleri devam ediyor.

Yani BLOG DEVRİ BİTMİŞTİR NOKTA

Bu durumdan kurtulan tek bir örnek tek bir çözüm bulan görmedim.. Varsa smerush görseli paylaşsın. 2022 görseli 2023 Temmuz (dip) görseli ve son hali..