Merhabalar. Üzerinde çalıştığımız bir web projesi için kripto paralar ile alakalı araştırma yapıyorum. Bazı sorularıma tam cevap bulamadım. Bilen birileri var ise ve cevaplayabilirse çok memnun olurum.

1-Coin ve token farkı nedir? Hangisini oluşturma daha kolaydır?
2-Güvenlik konusunda coin mi daha iyidir yoksa token mi?
3- Bir kripto para oluşturmak için en kolay ve güvenilir yol hangisidir? Bu kripto paralara daha sonra ilave yapabilme, yakabilme seçeneklerimizin olması gerekmektedir. Ayrıca dilediğimiz zaman bu kripto paralar gönderilebilinmeli insanlara bir şekilde.
4-Oluşturacağımız kripto paralar güvenli bir şekilde nerede depolanır? Metamask bunun için yeterli midir?
5-Varsayıyorum sitemizden kullanıcılar, kazandıkları kripto paraları dilediği zaman kendi hesaplarına çekebilmek istesin. Metamask ile mi mümkündür bu? İnsanlar kripto paralarını kendi cüzdanlarına çekmek istediklerinde herhangi bir gönderim ücreti ödenir mi? Sonuçta bir değeri olmayacak ürettiğimiz kripto paranın. Değeri olmayan bir şey için gönderim ücreti (bize ait kripto para ile olmasında bir sorun yok. Gönderim için ek ücret -eth, btc vs.- istememeli) ödemek istemeyeceklerdir insanlar.

Özetleyecek olursak bir puan sistemi gibi kullanacağız bu kripto para birimini. Sadece puan değeri olan bir şeyi en ucuz, en güvenilir şekilde üretebilmek ve gerektiğinde kullanıcılara gönderebilmek istiyoruz.