Selam olsun,
Kendi konuma genelde yorum yapmam ki cevaplara müdahale etmiş olmayayım ama size bir şey diyeceğim samimiyetinize güvenerek.
Köpekler dünya üzerine insan evladının ilk evcilleştirdiği canlılardır. Atın evcilleştirilmesinden de öncedir.
Bu köpekleri biz insanlar evcilleştirdik ve bir köpek ile insan bağını bir civciv ve insan bağını bir tutmanız bilimsel olarak haya olur.
Köpekler dünyada en çok evcil hayvan olarak tercih ediliyorsa bunun nedeni civcivle değil köpekle duygusal bağ kurulmasıdır.
Bir tavuk yetiştiricisi olarak civcivlerin tavuk olduktan sonra insanla bağ kurmadığını ancak bir köpeğin 10 yıl sahibini görmese bile 10 yıl sonra sahibini gördüğünde duygusal bağ kurduğunu söyleyebilirim.
Sizin bu yazdıklarınızı samimiyetle savunuyorsanız o zaman canlı olarak baktığımızda civcivle insanın ne farkı var? İkisi de canlıdır.
Tavuk yediğiniz için insanda mı yemeniz gerekiyor ikisi de canlı organizma diye? İnsanı ayırıyorsunuz çünkü insanlarla iletişim içindesiniz.
Aynı şekilde köpeklerde civciv değildir, koyun değildir. inek değildir.
Eğer ki köpekleri yemek için öldürüyoruz diyorsanız susacağım eğer iş zarar ziyan meselesiyse emin olun Sivrisinek, kene ve yılanların ölüm oranları köpeklerden onlarca kat fazla.
Dünya'da insanların duygusal bağ kurdukları hayvanların başında kedi ve köpek geldiğini düşünün derim.
Her hayvanı aynı görürseniz kurban bayramında inek değil kelebek kesebilirsiniz gibi bir sonuç çıkar ya da döneri yılan etinden yapabilirsiniz.
Sonuçta hepsi hayvan.
İnsanların ilk evcilleştirdiği binlerce yıllık bağ kurduğu bir hayvanı sivrisinek ya da civcivle kıyaslamak doğru olmaz.
Psikolojik olarak kedi ve köpeklerin insanlar üzerinde inanılmaz derecede olumlu etkileri olduğu yüzlerce bilimsel çalışmayla kanıtlanmıştır.
İşi köpekte hayvan koyunda hayvana getirmek hatalıdır.
Birisi beslenme birisi zekamızın başka çözüm bulmamasından dolayı öldürüp yok etme durumudur.
İkisi aynı diyen öldürülen köpeklerin etini hayvan eti diye yemesi gerekir.
Sizden bahsetmiyorum öyle düşünmeyin sadece koyun, civciv, köpek aynı dendiğinde otomatik bu durum çıkar ortaya.
Daha önce bir başka konuda da bu soruyu sormuştum. Tekrarlamak isterim. Köpeklerin insanlarla duygusal bağlarının en çok olan hayvam türü olduğunu iddia etmişsiniz. Hatta kendinizde örneklemdirmişsniz. Özellikle bizim üzerimizde olduğumuz topraklarda atlarla kurulan duygusal bağların daha fazla olduğunu söylemek gerekir. "At, avrat, silah" meselesini bilmeyen yoktur kanımca. Peki, bu hayvanlara ne oldu? Şuanda at çiftlikleri haricinde doğada at görebiliyor musunuz? Göremezsiniz çünkü işlevselliklerini kaybettiler.