Samsung watch 6 kullanıyorum watch 4 den geçmiştim.
Gerçekten akıllı bir saat kullanmak istiyorsan şuan Türkiye tek seçenek samsung watch serisi gibi görünüyor. Bunu şunun için söylüyorum,
Resmi whatsapp uygulaması diğerlerindeki gibi bildirim üzerinden kısıtlı değil
Resmi akbank, işbankası vb uygulamar üzerinden nfc ile ödeme yapma
Resmi olarak Google playstore dan yeni gelecek herşeye erişebilmek
Telefon ile görüşme , sms, uyku takibi,nabız , tansiyon, ekg vs zaten standart iyi saatlerin hepsinde var.
Şarj konusunda şunu net söyleyebilirim. Eğer her gün yada 2 günde bir duş alıyorsan hiç sorun yok. Duşa girdikçe şarj etsen yeterli. Watch 4 yavaş şarj oluyordu fakat 6 da şarj hızı yeterli. Ortalama 1.5 - 2 gün gidiyor şarjı.
Elbette ihtiyaç meselesi ben sadece şekil olsun diye takıyorum dersen şarjı uzun giden yarı akıllı cihazlar güzel.
Yok ben tam akıllı cihaz istiyorum her özelliğini kulanacağım dersen watch 6 serisi gayet yeterli cihazlar.
Eksileri yok mu elbette var.
Sağlık sensörleri çok başarı değil bana göre ama berbat da değiller.
Gmail uygulaması 2. Hesap olunca saçmalıyor. Tabi diğerlerinde hiç olmadığını varsayarsak. Eksi mi bilemedim 😅
Bixby türkçe değil. Bu nedenle google asistan kullanmak durumundasın onuda küçük bi ayarla aktif ediyorsun.
Edit: en büyük eksilerinden bir tanesi. Android de olsa samsung olmaya telefonlarla iyi anlaşamaması.
Son tahlilde sadece nfc ödeme için bile kullanılabileceği kanaatindeyim. 4 sene önce akıllı saat fikrinin çok uzağında olarak gelen bir hediye sayesinde bu serivene başladım. Umarım sende memnun olacağın şevkle anlatacağın bir saati tercih eder ve sahip olursun.