Önden ödeme olağan bir ticaret şekli değildir. Hatta reel ticarette pek kullanılmaz. İş verenler freelancerları kullandığı için uydurulmuş bir şeydir. Doğru mudur kısmen doğrudur ama ticaret zaten en başında karşılıklı güvene dayalı bir durumdur. Emek sahibi vs diye zırvalamışsınız da işin ve karşılığında bedelin olduğu her şey bir emektir aslında örneğin biri benden 5 koli x ürün 15 koli y ürün 150 kg de z ürün sipariş ettiği zaman önden ücret talep etmiyorum. Ürünleri götürüp kapıya indiriyorum. Alıcı ürünün doğru olup olmadığını kontrol ediyor. Sonra ödememi nakden veyahut öncesinde sözleşilen şekilde yapıyor ve oradan ayrılıyorum. Önce ödeme, önce iş, yarı önce ödeme yarı iş tesliminde, yarı iş tesliminde kalanı 1 ay sonra vs nasıl anlaşılıyorsa o şekilde çalışılır. Ödeme methodu taraflardan birinin işine gelmiyorsa o anlaşma yapılmaz bu kadar basittir. Bu işleri bu kadar büyütmeyin arkadaşlar. Nakde ihtiyacınız varsa alıcının da ödeme yapacağı konusunda tereddütünüz varsa bence işi almayın.