Emeğin karşılığı para değil, saygıdır.
Emeğe saygı duyuyorsanız da parasını ödersiniz.
Bu da sizi saygılı ve iyi bir insan yapar.
Para ile herkese her şeyi yaptırabileceğinizi düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz.
Sizin abim dediğiniz kişi istediği kadar üniversite bitirip milyon dolarlar çevirsin. Yazdığınız şeyleri forumda okuyan hemen hemen herkes o kişiye saygı duymayıp, ne kötü insanlar var diyordur.
İşte bu, saygının para ile satın alınamadığına bir işarettir.

"Ama hocam beğenilmeyen ve herhangi bir yerde kullanılmayacak tasarımının ödemesinin yapılması sizce ne kadar doğru. Tamamen objektif bakmaya çalışıyorum."" -> Çünkü kullanmayacağınızın şeyin yaratılışı bir emekçinin saatlerini harcaması ile ortaya çıkıyor. Birisi gelip size ya ben size logo yaparım ama ödeme yapmayın diyorsa, bu onun rızası ve talebi ile oluşan bir durum olduğu için ödeme yapmayabilirsiniz ancak siz bir profesyonele "bizim için bir şey yap" diyorsanız karşılığını ödemek zorundasınız. İnsanlık bunu binlerce yıl önce keşfetti, sizin hala keşfedememiş olmanıza oldukça üzüldüm.

"Bu yarışmaya katılacak 40 insanın 39 kişinin emeği çöp olacak." -> İnsanlar,yarışmalara kaybetme ihtimalinde herhangi bir kazanç elde edemeyeceğini bilerek girer. Buna rıza denir. Emeği çöp oluyor bakış açısı oldukça yanlış. Çünkü kişi buna rıza göstererek emek harcıyor.

Abiniz, esnaf ticareti yapıyor. Dijital dünya böyle bir yer değil bilginiz olsun.
"Sen hele yap biz veririz para ya, beğenirsek veririz falan filan" geyiğine ya bir amatör inanır ya da paraya gerçekten çok ihtiyacı olan son kurşunu atmaya çalışan biri. Bu bakış açısı ile bir profesyonelden hizmet alma ihtimaliniz %0.

Konuyu açmanızdan ötürü iyi niyetli biri olduğunuzu düşünüyorum. Çünkü içinize sinmemiş, insanlardan fikir istemişsiniz. Yaşınız kaç bilmiyorum ancak insan böyle durumlarda gösterdiği karakter ile büyüyor. Size nâcizane önerim; muhatabınıza bu işin böyle olmayacağını, her şeyin bir yolu, kuralı olduğunu güzelce izah edin.

Bu kadar kesin konuşuyorsun da bu işin doğrusunun bu olduğu ne malum diyorsanız;

Avukat dilekçe yazıyor para vermeyelim,
Doktor soru sorup reçete yazıyor maaş almasın,
Tesisatçı eve gelip gidiyor para veriyoruz bir de,
Yazılımcı iki tuşa basıyor çok para vermeyelim,
Grafiker iki yazı yazıyor çok para vermeyelim,
Öğretmenler tatil yapıyor maaşlarını keselim,
Hastane hademesi çok para alıyor şaka gibi,
.... uzayıp gittiği, başkasının emeğine/çabasına/harcanan yıllarına değer verilmeyen bir ülkede, siz de haklısınız der geçerim