@zLuhu; bilgi için teşekkürler.
@Altay; cellular nedir bilmiyorum. Bu özelliğin olduğu örnek bir saati paylaşabilir misin?
@r10kadir; hayatıma neden bir saate odaklayayım ki? Daha önce Samsung s3 gear frontable vardı. Hep android kullandım, appleye geçim diye düşündum de bazıları boşa masraf diyorlar da ne bileyim, alayım diye düşündüm.
Cellular özellik, saatin kendi e-simi var demek. Saatinizi telefon gibi kullanabilirsiniz. Telefon 5-10 metre uzak olunca bluetooth çekmediğinde saatin bir mantığı kalmıyor. Tüm internet, veri akışı bluetooth üzerinden telefona bağlı.
Fakat apple watch cellular özellikli saati alırsanız, telefonunuz yanınızda olmasa dahi arama yapabilir, haritaları kullanabilir, gelen çağrıları cevaplayabilir, şarkı vb açabilir internet kullanabilirsiniz. Çünkü aynı telefon gibi şebekeniz vardır.
Bazen telefon şirkette ofiste kalıyor, saatle işimi çözüyorum. Arabada unutuyorsun bazen o sıra arama geliyor, cellular özellikli olunca saat her yerde çalıyor açıp konuşabiliyorsunuz telefona bağlamanıza gerek kalmadan. Bazen evde bahçede oluyorum telefon üst katta kalıyor, bluetooth çekmemesine rağmen sorun yok çünkü saat kendisi şebekeye bağlanıyor.
Aynı numara aynı operatör, bir tuşla cellular aktif ediyorsunuz saatte bitiyor.