Selamlar, varlıklı bir abimle iş yapmanın başındayız. Ben ticaret hayatımda ondan elbette daha tecrübeli olamam. Aklıma takılan bir sorum var. Size de sormak istedim.

Bir logo yapacağız. O logoyu vereceğimiz grafiker e herhangi bir ödeme yapmayacağız önden. Grafikere taleplerimizi en detayına kadar ileteceğiz. O da ortalama bir fiyat çıkartacak bize. Sonra yapmaya başlayacak. Bize sunacak tasarımlarını.

Normalde ben yaparsam ticareti ödemenin bir kısmını iletir öyle başlamış oluruz işe. Revizeler felan derken ya tam istediğim logoyu üretmiş olur ya da istemediğim logonun parasını vermiş olurum. Fakat bu abimiz diyorki bana sadece 3 ayrı tasarım çıkartsın. Şayet kendisi o kadar profesyonel ise 1 gün içerisinde bana tasarımlarını iletir ve o 3 ünden birini direk seçmiş olacağım. Elbette ufak ufak revizeler talep edilecek. Renkler vb gibi. Ama hiçbirini beğenmezsek bu demektir ki ya biz istediğimizi tam anlatamadık ya da o denildiği kadar profesyonel değildir. Bu yüzden ona herhangi bir ödeme yapmayacağız ve yollarımızı ayıracağız. Ama beğendiğimiz adama istediği ödemeyi direk olarak yaparız tabi. Biz de profesyonel bir şirket olacağımız için para mevzu olmamalı ticaretin içerisinde hatta hiç konuşmadan yapılması lazım iş. Zaten biz de, o da profesyonel olduğu için ödemelerde sorun yaşamayız diyor.

Burada ana soru şu. Önden ödeme yapılmayacak. Tasarım görülecek. Beğenilirse ödemesi yapılır. Beğenilmezse ödeme yapılmayıp yollar ayrılacak.