Bu sorun herkeste mevcut herhalde bende telefon pilinde bir sorun var zannediyordum
Şarj soketinde bi şase olma olasılığı olabilir bunun için diş fırçası yardımıyla o bölümü iyice temizleyin tekrar yaşanacak mı bi bakın.
6 yıl önce hazırladığım bi videoda şarj olma sorunu vardı fakat sizin ki de aynı problemden kaynaklanıyor olabilir
https://youtu.be/8IvCielw9qs?si=KrfKDtNd8918oHIm
Ana ve kilit ekran %51 diyor sürekli uyanıyor galiba ve ekranda animasyon mu var
Sıfır olması gözle görünmeyen ama cebinizde yada orda burada kılcal metallerin o bölgeye girmeyeceğini göstermez oradaki şase yaptıracak iki dişe değdi mi parça direk oraya kaynıyor ve o şekilde yavaş yavaş şarjını yiyebiliyor bu konu deneyimle sabittir deneyin derim. Kolay gelsin.
Şebeke sorunundan dolayı bu problem ortaya çıkar.
Telefonunuzda hat takılı fakat çekmeyen yerdeyse, sürekli biçimde şebekeye bağlanmaya çalışır, sinyal yakalar, sinyal yakaladığında internet erişimini açar, sinyal gittiğinde erişimden düşer, tekrar sinyal aramaya başlar. Bulamadığında şebeke tamamen gider. Sürekli biçimde arka planda işlev yapar.
Bir akşam telefonunuzu uçak moduna alın, wifi vb. açık olabilir sorun yok. Yatmadan önce şarjınıza bakın, uyandığınızda tekrar bakın.
Şebeke bir çekip bir çekmezse veya baz istasyonuna uzaksasnız ve hattınız açıksa bu sürekli biçimde gerçekleşecektir.
Bu şekilde bir sorununuz var mı ?
Süper, en azından sorunun kaynağını belirlemiş oldunuz. Buna göre aksiyon alırsınız.
Yurtdışında ve Off-Road da sürekli bu sorundan muzdarip oluyordum.
Bu sorunu yansıyan herkese not bırakayım.
Sorunun kaynağı sim kart.
Sim kart takili ama Türkiye simkart olmadığı icin sebeke bulamıyor ve sürekli sarj tüketimine sebeb oluyormuş.
Normalde gun içerisinde (gece) 2.sarjina takardım.
06.04.2024 gece sarjdan çıkardığım cihazin sarji dün öğlen %70 civarindaydi sonra %60 oldu %50 oldu sonra %43 44 ile uyudum suan sarji %40 civarinda 1,5 saat arayla %1 gidiyor bu normal kabul edebileceğim bir oran.
Aktif kullanimdada 30 dk arayla %1 gittiğini gozlemledim.
Problem sim 🙏 yorum yapan herkese teşekkür ederim