piyasayı çok bilmiyorum ama 5 yıl öncesinden 10 yıl da ikinci evliliğimden 15 yıllık tecrübemi paylaşayım müsaadenizle.

- Koltuk oturma grubu vs. ucuz alın, aman misafir gelecek yatacak gibi derde girmeyin, en rahatı en ucuzunu seçin, 2-3 sene sonra zaten değiştireceksiniz.
- Günümüzde uzak durmak maalesef mümkün değil ama tv konusu var onsuz olmuyor. Ucuz ikinci el bir tv box olarak da apple tv alın (neredeyse 10 yıllık samsung kullanıyorum cam gibi)
- Buzdolabı kaliteli olmalı burada paradan kesilmez. 17 senedir aynı dolabı kullanıyorum neredeyse çok şükür tık demedi. ona para verilir. servis sıkıntısı olmayacak diyorsan bana kalırsa arçelik/beko
- Bulaşık makinası vestelin yan dalı winsor diye bir marka var onu aldık gayet kullanışlı akıllı olmasına gerek yok su püskürtüyor sonuç olarak, deterjan kaliteli olsun yeter
- Çamaşır makinası ucuz olsun ama kilo olarak 9 altı alma, "hanım ve ben olacağım" deme, minimum 9 kilo
- Kurutma makinası niye daha önce almadığım için vahlandığım tek şey. Bizdeki beyaz eşyalar hep arçelik. Servisi biliyoruz hiç üzmüyorlar ama diğer markalar da kaliteli tabi.
- Gelelim mutfak kısmına; fritöz airfry gibi şeylere para harcamayın. Kahve makinası olarak da elektrikli cezveler var gayet güzel. Minimum gider maksimum mutluluk
- Yatak alırken bazalı konusunu düşünün, rutubet olursa bazanın içi çok koku yapar uyku kaliteniz düşer. Yatak ise kesinlikle visko love.
- Mutfak masası ve yemek masası kesinlikle ikinci el olmalı ya da spot. niye? çünkü en çok deforme olan şeydir. sandalyeleri deri alma yırtılınca kaplama konusu sıkıntı ayrıca terletiyor. tahta sandalye (ikea tarzı çok iyi halen kullandığım alanı var) altına puf. Masa açılır kapanır olsun, misafiriniz çok olur.
- Temizlik robotu alacaksanız halı konusunu iyi düşünün, bence dyson v8 ikinci el veya sıfır al kesinlikle mükemmel performansı var süpürge gerçekten önemli.

Şimdi de küçük bir tavsiye (maddi olmayan); evin her köşesine resimlerinizi asmayın, nazara inanın ya da inanmayın ama var. Kendi odanıza istediğiniz gibi resimler asın ama her gelenin göreceği yere resim asmayın. Ben evi sade sevenlerdenim, ama 3d yazıcı aldığımdan beri sürekli bir şeyler yapıyorum sağa sola benim gibi olmayın siz yine de.

Allah yolunuzu açık etsin, ayağınıza taş değmesin.

Mutluluklar dilerim şimdiden.