Bir erkek bir kızı öpmüş veya bir kız bir erkeği, beni zerre kadar ilgilendirmeği gibi kimseyi de ilgilendireceğini düşünmüyorum o konuda hem fikiriz.
Ama toplum, coğrafya, ahlak, örf, adet, gelenek vs dediğimiz kavramlar var ve bunlarında bir sınırı var.
Örnek vermek gerekirse çokça şahit oluyorum -siz o şekilde yaptınız demiyorum- ailelerin çocuklarını getirdikleri bir parkta banklarda yukarıda belirttiğim kavramlara ters düşen hareket ve davranışlarda bulunan gençler var.
Yada şöyle örnek vereyim Siz Alsancak sahilde kız erkek oturup içkinizi içebilirsiniz, ama Alsancak sahilde bir çocuk parkında içemezsiniz, umarım anlatabilmişimdir.
Benim ve ailemin hak ve özgülüklerine, değerlerine zarar vermediği sürece herkes her istediğini -her ortamda olmamak koşulu ile- yapabilir.
Maalesef gençlerimiz sosyal medya olsun ve özellikle dijital servislerin yayımladığı dizi ve filmler kanalıyla normalleştirmeye çalıştığı özellik ve davranışları, normal olarak görmekte ve toplumumuzda bir yeri olduğunu düşünmekte.
Yoksa konunun dinle, siyasetle alakası yok.
Şu satırlarda yazdığınız her zerreye katılıyorum, bende öyle düşünüyorum. Benim sitem ettiğim konu toplumun dibinde değil iken 1 saniyelik yanaktan öpücüğün, metrodan ayrılır iken vedalaşmak amacıyla 10 saniye sarılmanın kimseye zararı olmayacağı.
Maalesef bende çok denk geliyorum dediğiniz durumlara, olay çok abartı değil ise nazik bir şekilde uyarmak gerekiyor. Konudaki arkadaş eğitimsiz vatandaşlara denk gelmiş. Onlara laf eden dayının ağzı aka aka dışarda sağa sola baktığına eminim ama