lorxy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aile ilişkileri konusu görecelidir ve sizinle aile ilişkisi konusunda hemfikir olsam da herkesin aile yapısı farklıdır, kimisi halkın muhafazakar kesmi kimisi halkın laik olarak adlandırdığı kesim olabilir, her iki tarafa da sonsuz saygım var.

Ama buradaki olay üçüncü taraf gözü, siz kız babası olarak tabiki kızınızı korumak isteyebilirsiniz, ama dışardaki insanların hiç bir şeyi olarak, böyle basit şeylere karışma hakkı nerden geliyor bu insanlara?

Siz evlenmeden önce kız arkadaşınızla otururken sadece sarıldınız diye veya yanağına öpücük kondurdunuz diye birisi bu şekilde ters düz konuşsa sizde aynı tepkiyi verirdiniz emin olun, işin içinde hiç bir cinsel münasebet veya yakınlaşma yok, ve kalabalığın içinde de olan bir durum da değil başbaşa, insanlara 40 m uzaklıkta piknik yapıyorlar.

Halk arasında bir laf vardır, çok ahlak diyen ahlaksız, çok Allah diyen Allahsızdır diye. Ülke sınırları içinde bulunduğumuz kanunlar bile müsade etmişken, insanların yaşantısına kimsenin karışma hakkı yok, ortada toplum ahlakına negatif etken yok. Hayırlı günler.

Bir erkek bir kızı öpmüş veya bir kız bir erkeği, beni zerre kadar ilgilendirmeği gibi kimseyi de ilgilendireceğini düşünmüyorum o konuda hem fikiriz.
Ama toplum, coğrafya, ahlak, örf, adet, gelenek vs dediğimiz kavramlar var ve bunlarında bir sınırı var.
Örnek vermek gerekirse çokça şahit oluyorum -siz o şekilde yaptınız demiyorum- ailelerin çocuklarını getirdikleri bir parkta banklarda yukarıda belirttiğim kavramlara ters düşen hareket ve davranışlarda bulunan gençler var.
Yada şöyle örnek vereyim Siz Alsancak sahilde kız erkek oturup içkinizi içebilirsiniz, ama Alsancak sahilde bir çocuk parkında içemezsiniz, umarım anlatabilmişimdir.
Benim ve ailemin hak ve özgülüklerine, değerlerine zarar vermediği sürece herkes her istediğini -her ortamda olmamak koşulu ile- yapabilir.
Maalesef gençlerimiz sosyal medya olsun ve özellikle dijital servislerin yayımladığı dizi ve filmler kanalıyla normalleştirmeye çalıştığı özellik ve davranışları, normal olarak görmekte ve toplumumuzda bir yeri olduğunu düşünmekte.
Yoksa konunun dinle, siyasetle alakası yok.