Hocam Allah rahmet eylesin. Ama yanlış anlamayın borç borçtur öldükten sonra nasıl miras aileye kalıyorsa borçta aileye kalıyor doğal olarak. Bu sefer borcu veren mağdur oluyor iki tarafın da hakkını savunuyor burda.
Ailesi olarak taksitlendirip ödemek babanız için de daha iyi olurdu dinen. Tabi herkesin kendi tercihi ama burda Mehmet şimşek'le de alakalı bir durum yok bankaya bulaştın mı sonuna kadar sömürür zaten
Hocam aile bagi okadar kuvvetli degildi.Pek fazla gorusmezdik.Ani ölüm oldugu icin kime nereye nekadar borcu var bilmiyoruz.Zaten bize miras birakacak mali mulku de yoktu.Bir kac esnaftan taksitlik alis verisi olmus onlarin haberini aldik ve kapattik borclarini.Sonrasinda arkadan ne cikacagini bilmedigimiz icin reddi miras yapalim birisi cikar elinde senetle babaninizin 1M borcu var derse ne yapacaz.Bu para ne amacla alindi gercekten alindimi vs vs.Nisan ayinda bankanin avukati aradi beni.Bende durumu anlattim.Dedim aradan 4 yil gecmis neden bukadar gec kaldiniz dedim.Pandemi nedeniyle kimsenin uzerine gidilmiyordu yeni talimat geldi dedi.Yani ölü diri herkesin kapisini calin demisler.Avukat benden resmi belgeleri istedi.Wp den ilettim.Banka subesine de goturun dedi.Oraya da elden teslim ettim.Avukati aradim tmm tesekkur ederim dedi.Sonuc? Aile bireylerine 2 ay sonra ilamsiz icra takibi.Zaten birsey cikmaz ama mahkeme kararina ragmen herseyi zorluyorlar ona uzuluyor sasiriryor insan.
Dini olak bakacak olursak.Borc ta suc ta bireyseldir hocam.O gercek dunyada biz yalan dunyadayiz.Ne aldi nereye harcadi bilemeyiz.Sahis borclarini kapattik helallik aldik diger bildik bilmedik borclarinin hesabi kendinde artik.