Merhabalar, öncelikle herkese hayırlı geceler diliyorum.
Akşam saat 9 gibi havada yoğun gökgürültüsü, şimşek, yıldırım başladı, her saniyede 2-3 kere şimşek çakıp yıldırım sürüyordu bu böyle yarım saat devam etti, Ankara'da yaşayanlar fark etmiştir zaten. Sanırsam bir çok yere yıldırım düştü evimin ordan 6-7 itfaye geçti. Sonrasında da aşırı şiddetli sağanak başladı tüm yaşantım boyunca böyle bir yağışa çok az denk gelmişimdir.
Ardından balkonda iken yoğun bir duman kapladı, bina ile bitişik dükkanlardan birinde yoğun alevli yangın gördüm kebapçı dükkanı.
Evdeki herkesi dışarı çıkarttım binayı bağırarak uyardım, yangın alarmininin camını yumrukladım kırdım bastım çalışmıyor, belki o arızalıdır diyerek öbür yangın alarminin camını yumrukladım o da çalışmadı, binanın alarm sistemi arızalı yada bağlı değilmiş, sonradan başka katlardaki alarmleri de denedim.
Bu sırada sağ elimin üzerinde 12-13 irili ufaklı yarık oluştu cam kesti, bari alarm çalışsaydı boşuna bir elimden olmazdım parmaklarımı kullanamıyorum
Ardından aşağı indim kebapçının bacası yanmış içindeki yağlarla birlikte vardığımda söndürmüşlerdi itfaye ihbardan 10-15 dk sonra vardı geldiğinde sönmüştü ondan öncesinde de ambulans geldi duman dağılmıştı göremeyince geri gitti
Alarmlerin çalışmamalarına çok sinirlendim, 12 katlı 48 daireli bina, zillere basıp katları boşaltmaya çalıştık, millet avazı çıkana kadar bağırdı ona rağmen binanın 1/4'ü anca aşağıdaydı.. Görevli ve yöneticiye durumu bildirdim ama çok tınlamadılar, bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim? İnsan hayatı söz konusu sonuçta.