ForReaL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arçelik le görüştüm bugün öncelikle keşif yaptırmam gerektiğini söylediler muhtemelen dediğiniz gibi ölçüm yapacaklar ve ona göre klima önerisinde bulunacaklar.
Ayrıca link belirlediğim 3 klima arasında en cazibi Arçelik olduğunu gördüm tüketimi ısıtması vs başka dikkat edilmesi gereken bir durum var mı ? 23.500₺ ye gelecek attığım ürün fiyat olarakta diğerlerinden bı tik uygun olacak
hocam ölçümde size söyleyebilecekleri tek şey tecrübelilerse nereye koyarsanız daha verimli olur kısmı. İş çıkmasın diye boru çıkış duvarına yakın yer bile söyleyebilirler Onun dışında BTU değerlerini 2 ile çarpıp olması gereken metrekareyi buluyorsunuz. 12,000 btu 12x2 = 24 maksimum verim 24 metrekarelik alandır ısıtma da soğutma da.9000 btu 9x2 =18 metrekare. yalıtım iyiyse maksimum 20, gibi. Basit yani.
Onun dışında marka öneremem teknoloji yanıltır ama mesela yüksek metrekarelerde samsung'un üçgen çıkışları baya iyi ortalama 10 metreye hava üflüyor özel motoruyla ya da belli başlı markalar var pahalıdır ama uygun istiyorsanız ekstra aradığınız bi özellk de yoksa tek bakacağınız teknik servis ağıdır. Gerisi hep aynı. Arçelik iyi o yüzden size. Bolşans.