Sinyor_Ridak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çift para birimli mevduat - Google'da Ara

"Hesap açılışında, her para birimi için hesap açılış tarihindeki faiz oranı baz alınır ve ilgili faiz oranı hesap açılışından belirlenen süre boyunca geçerli olur."

Bankanın şubesinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz, çalıştığım şubeler bu yönde bilgiler veriyorlar.
Hocam Google ile arama yapmayı çok şükür biliyorum tekrar kontrol ettiğim ve banka müdürüne sorduğumda aldığım yanıt internet siteleri üzerinde belirtilen yanıt ile aynı

• İlgili para birimleri için hesap açılışında belirlenen günlük faiz oranları sabitlenir ve taahhüt süresi boyunca değişmez.
  • Hesap açılışında, her para birimi için hesap açılış tarihindeki faiz oranı baz alınır ve ilgili faiz oranı hesap açılışından belirlenen süre boyunca geçerli olur.
  • Çok Para Birimli Vadeli Mevduat Hesabı minimum 32-45 gün süre ile açılır. Hesap açılışında belirlenen faiz oranları hesabın açık kaldığı süre boyunca günlük olarak işletilir.

Diğer bir anlatım ile 32 günlük hesapta 1 gün TL faizi %56
Diğer 31 gün Euro’ya çevirildiğinde 31 günlük %0.2 oranında yıllık mevduat faizi yansımıştır
Bankaların çoğunda böyledir ama kontrol ettiğim de sadece Odebankta dediğiniz gibi olabilmekte
Yani kamu ve kamu iştiraki bankalarının tümünde böyle bir şey bulunmuyor internet sitesinde yer alan bilgilendirici metinleri tekrar okunmanızı tavsiye ediyorum