Hopörler ekleyin bip bip ses ekleyebilirsiniz ustam böyle yapıyordu
hoparlör işi mantıklı olabilir hocam.
Hafta içi kalabalık oluyor ve hafta sonu kapalı oluyor. O yüzden hafta sonu da bilgilenmem gerekiyor. O yüzden hoparlör hafta içi mantıklı olabilir ama hafta sonu için beni bilgilendirmede yetersiz kalıyor.
Örneklendirme ile açıklayabilir misiniz? Ve bu sistem için hangi donanımlara ihtiyacım olur? Sadece arduino yeterli mi?
Snmp kartı gerekir bunun için, cihaz jenaratör kontrol paneline entegre ediliyor kablo ile internet erişimi sağlamanız gerekir wifi yada 3g ile çalışan modelleri de var jeneratörcülerde bulabilirsiniz. E-mail ve sms ile haber verebiliyor bu kartlar. Sadece ses uyarısı lazımsa elektrikçiler halleder.
Örnek snmp kartı;
https://www.cehaelektronik.com.tr/maknet-snmp-karti/
Hocam snmp ilk defa duydum ve attığınız linke baktım. Komplike gibi duruyor. Ben biraz daha basic bir proje düşünüyorum. Masraf açısından da yüksek fiyattansa ucuza kapatmayı planlıyorum. Başka önerileriniz var mıdır?
Jeneratörün üstünde priz çıkışı varsa oraya gücün gelip gittiğini algılayan bir devre tasarlanabilir. 3G üzerinden web/sms ile sinyal göndermesini sağlayabilirsiniz.
Devreden bahsınız nedir? Arduinı ise başka hangi dervreler gerekli olabilir? Sms içim api entegrasyonlu sistem olabilir. Donanım için neler lazım olur?