ledci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
fonlarda kendi bankanızın para piyasası/likit fonu vb. hariç alış ve satışta valör denilen bekleme süresi olur. ayrıca işlem saatleri de vardır. ben mümkün olduğu kadar alış ve satış emirlerimi 10:00-12:00 arasında vermeye özen gösteririm. bazen emir saati dışında emir verince iptal olabiliyor bazen hiç birşey olmuyor ama işi şansa bırakmaya gerek yok. tefas internet sitesinde ve fon izahnamelerinde işlem saatleri, valör bilgisi, fon içeriği, komisyon gibi bilgiler detaylı olarak yazar.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=YZG
FriendOfGhost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
fonlarda saat 13'e kadar verdiğin emirler aynı gün sonrasındaki emirler ertesi gün işleme girer. hem alış hem satış için böyledir. satışlarda bazı fonlarda valor vardı mesela iki gün sonra hesaba girer. bazı fonları mesela OSM, ki osmanlı'nın yatırım fonudur, eğer osmanlı'da borsa hesabın varsa ve nakitinden fazla alım yaparsan otomatik satabilir, herhangi bir işlem yapmana geek kalmaz ve anında satıp hisse işlemine girebilirsin.:

özetle sen genel kural olarak emirlerini öğleden önce ver ve valor bilgisine dikkat et. cumartesi pazar girerse araya bazen gün kaybedebiliyorsun. ben bugün işlem yaptım ve mecburen 1 gün kaybettim mesela

deme ki ne önemi var... ne demişler... paranın azı çoğu olmaz... hehehe...
Hocam şimdi anlamadım ben dün akşam aldım dediğim gibi hala beklemede işlemi iptal edip şimdi tekrar mı işlem vereyim yoksa bekleyeyim mi