Burda kimse maaş almıyor, yazılım işi de ekstra yapılacak bir iş değildir, mağara adamlığı ve taş devrinden bu yana insanlığın "EN Büyük" mesleğidir, buluşudur icadıdır teknoloji, Dünya'da 10 milyon yazılımcı vardır ve ileri seviye olan 4'te 1'dir, Doktor sayısına eş değerdir.

Mesela burada çoğu kişinin istediği web sitesini kendim yine kendime yapabilirim, her türden hem de, eğer sermaye gerektiriyorsa başka ama gerekmiyorsa, ben de o yazılımdan zaten para kazanırım, kimseye de yapmam, neden rakip olsun bana.

Şimdi sıfırdan bir WordPress yazılımının tüm işleyişini yapacak yazılımcı oluyorsun, beklentin 1 günde öğrenilen kurulum yapmak mıdır?

Adam temayı bir yerden almış, paneli başka yerden, üç beş eklenti, yazılım toplamış, sonuca ulaşmak için derleme toplama özel istekler için yazılımcı arıyorlar, iyi de kardeşlerim o kısımları zaten var diye bize yaptırmayacaksanız ne biz daha ileri gidebiliriz ne de sizin 3-5 binlik işleri hep aynı kişi alabilir asgari ücret bile kazanamaz evde geçindiremez.

2000'li yıllarda php-nuke wordpress phpbb mybb joomla vs zamanlarını bilirdim temalar forumlar fantastikodan yazılım kurmalar proje yapmaya çalışmalar hiç değişmemiş.

Reklam olsun diye atmıyorum bakın ben mi yanlış görüyorum yoksa şu temaya yazılıma benzer tema diye isteyenler, orda bir Sales yani satış adedi var, onu görmüyor mu?

Ben themeforest değilim arkadaş git ordan al o zaman.

Aslında kimseye konuşmalarda kızmam ama burda içimi döktüm 300'e yakın tekliften 20k üstü iş almak neredeyse imkansız istersen facebook twitter instagram yapacak ol adama yok abi, yeminle öyle sosyal medya işi de geldi 3500 dolara yapayım dedim, arabanın modelini yükselteceğim deyip gitti yemişim arabanı fabrikasını kurardın mı diyeydim diyemedim