elimde böyle bir grafik var bu grafikte sayıları değiştirmeden mavi olan kısımların boyutlarını büyütmem gerek excel üzerinde bunu nasıl yapabilirim?
Üstad, gündüz iş vakitlerinde çok vakit ayıramamıştım, açıkçası aklıma birkaç fikir gelmişti ancak excel üzerinden ezbere bilmediğim için ve iş yoğunluğum nedeniyle çok dönememiştim. Şimdi size istediğinizi nasıl yapabileceğinizi tarif edeyim. Muhtemelen çözersiniz.. Ben verileri aşağıdaki gibi A sütunu ve B sütunu olmak üzere girdim. Sütun başlıklarını detaylı yazmadım sol baştan 1 den 5 e kadar sıraladım..
1- Değer: 3597
2- Değer: 2072
3- Değer: 2327
4- Değer: 1525
5- Değer: 1357
Bu veriler de grafiğimi oluşturdum.. Sonra akabinde B sütunundaki aynı verileri (Yani grafiği oluşturan değerleri) C sütununa da kopyaladım.
Akabinde grafiğin üzerine tıkladığınızda sol veya ekrana göre grafiğin sağ üst köşede beliren + simgesine tıkladığınızda menü açılır ve Veri Etiketleri Seçeneğinden yan taraf açılır Ok butonuna tıklarsınız akabinde diğer seçenekler kısmına tıkladığınızda sizi sağda Veri Etiketini Biçimlendir Menüsü açılır, oradan Hücredeki Değer alanındaki tiki seçip C sütununda bulunan verileri seçtiğiniz zaman artık grafiğin üstünde bulunan değerlere ilişkin sayısal veriler oradan çekilir.. Bu sırada aynı ekranda Değer alanındaki tik'i kaldırmanız gerekir ki Veri Etiket değerleri çift görünmesin..
Şimdi gelelim asıl kısıma... B sütununda yer alan değerleri yükseltip düşürdüğünüzde göreceksiniz ki grafik görseli ve çubuklar arasındaki gösterim değişecek ve akabinde yazdığınız rakama göre görsel oluşacaktır. Ancak üstte belirttiğiniz değerler ise değişmeyecektir. Bu suretle aradaki farkı açıp kapatabilirsiniz..
Umarım faydalı olmuş ve işiniz tamamlanmadan yetişmiştir..
İyi çalışmalar..