Yaz tatili öğretmenlere verilmiyor. Öğrencilere veriliyor. Öğrenci ne yapsın? 12 ay 12 yıl boyunca aralıksız ders mi çalışsın. Öğrencilere tatil verildiği için de ucundan kırpılarak öğretmenler de tatil yapabiliyor. Öğretmen ne yapsın? Ders yokken gidip öğretmenler odasında boş boş beklesin mi? Öğretmenlik normal bir meslek değildir. Entelektüel birikim gerektiren bir meslektir. Diğer mesleklerle kıyaslanamaz. Son çıkan değişikliklerle de öğretmen olup atanmak, doktor olmaktan zor hale getirildi. Dün 9 yıllık öğretmen arkadaşıma sordum. Teknik öğretmen olduğu halde 35 bin TL maaş alıyor. Bu maaşı 9 yıllık mühendisle, uzmanla vs.. kıyaslayın bakalım.
Ben hayatımın en güzel yıllarını köy gibi yerlerde öğretmenlik yaparak geçirdim. Büyükşehir'e tekrar 34 yaşımda gelebilmiştim. O da eş durumundan oldu. Yoksa daha zordu. 22 yaşında, girdiğiniz her sınavı kazanıyorsunuz ve sizi bahçesi ineklerle dolu bir okula gönderiyorlar. Yerleşim yerinin halkı bile orada kalmıyor. Yılda bir şenliğe geliyor.