Merhabalar, son 4 ay içinde 3 kez emniyetten arandım polise durumun ne oldugunu sordugumda tanık olarak ifadeye ihtiyacımız var savcılık sorular sormuş onları cevaplamanız gerekiyor diye cevap alıyorum bugün tekrar arandım polise sanık olarak mı tanık olarak mı çagrılıyorum dediğimde polis onun cevabını vermeyip savcılık hakkınızda sorular sormuş bunun cevabına ihtiyacımız var deniliyor mersinde oturuyorum dedim talimat evragı yazıcam dedi adam tamamdır dedim lakin diğer ifadelere cagrılma olaylarında da farklı şehirde oldugumu belirtmeme rağmen 4-5 ay geçti hala oldugum şehirden aranmadım mersin adliyesini aradım yazdım herhangi bir talimat mevcut değil dediler. 2 ay sonra amerikaya gideceğim hakkımda yakalama cıkarsa eğer havaalanında alınmaktan korkuyorum ne yapmam lazım ? arayan numara : siber suçlarla mücadele amirliği
Merhaba
Sizi hangi ilden aradılar, hangi savcılık soruşturma başlatmışsa bulunduğunuz ildeki adliyeden soruşturma dosyasını isteyin, verecekler.
İfadenizi yazıp posta ile gönderebilirsiniz adliyeden. Ama işin üstüne düşün. İfadeye gitmediğiniz için yakalama kararı çıkarsa adrese gelip alırlar veya ilk kimlik kontrolü yapıldığı yerde.