hocam peki nasıl çıkıcaz featured snippet'a ?
Ben snippet olayına uzun zamandır takıntılıyım. Bir ara kullandığım yazılımda ürettiğim içerikler (site 3-5 aylıkken) snippet oluyordu. Ancak yeni geçtiğim yazılımda %100 özgün içerikler ve aynı çalışma mantığında olmama rağmen snippeta çıkamamaya başladım. Bu işin %80-90 kullanılan yazılımla alakalı olduğunu düşünüyorum
Bence de yazılım etkili. Teknik tarafında problem olmamalı, hızlı olmalı. Tabi yazılımdan sonra 0. sıraya oturabileceğiniz fırsatları da yakalayıp iyi içerik üretmeniz gerekiyor.
peki kullandığınız ilk yazılım hangisiydi ve şuanki hangisi
WordPress
Arkadaşlar paylaşım stratejinizi nasıl çizmelisiniz adına ufak bir ipucuydu. Bazı arkadaşlar başa gelemeyeceği kelimelerle vakit kaybedip en sonunda projeden sıkılıyor ve bırakıyor. Nasıl yapabileceğiniz adına birçok içerik var. Araştırıp bulabilirsiniz. Hatta bunun araçları bile var. Armut piş ağzıma düş diyen arkadaşlar yorum yapmakla kendini yormayabilir.
bilmeyenler için
https://zeo.org/tr/kaynaklar/blog/fe...snippets-nedir
özetle öncelikle kaliteli özgün içerik. 1500+ kelime makale. makale yazarken soru kalıbı kullanma ve bunlara hemen altında en az 42 kelimelik cevaplar.
bol bol backlink
bol bol sosyal medyada paylaşma ve siteye hit çekme
gerisi olması gerekenler mobil uyum hız vs vs
Detaylı yorumunuz için teşekkürler hocam, 0 backlinke sahip, 0 hit web sitede 400-500 kelimelik içerikle dahi 0. sıraya oturduğum olmuştur. Ki zaten bence bunların alakası yok. Önemli olan 0. sıraya oturabileceğiniz kelimeyi bulup, onu kısa ve öz bir biçimde yanıtlamak.