Selam olsun,
Alkolden daha fazla zararı kendinize teşhis koyarak siz kendinize yaparsınız.
Durumun direkt olarak alkolle ilgisi olmayabilir.
Yaklaşık 20 yıldır her gün düzenli içerim. Alkolik miyim? Hayır. İçmediğimde tuhaf şeyler oluyor mu? hayır.
20 yıldır düzenli içip nasıl alkolik değilim dediğimi merak ediyorsanız yazayım.
Alkolü istisnasız sadece akşam 21.00 den sonra içerim yani gündüz alkol tüketmem.
Her yıl istisnasız 1 ay boyunca ağzıma alkol sürmem.
Bu bir aylık dönemde alkolü aramam, tuhaflıklar yaşamam ya da davranışlarım değişmez.
Ben üstün varlığım babında yazmıyorum sadece sizin yaşadıklarınız direkt alkolle ilgili olmayabilir diye yazıyorum.
Alkol bazı şeyleri bastırıyor olabilir ve alkol alınmadığında aslında alkolden bağımsız bir rahatsızlığınız ortaya çıkıyor olabilir.
Kendinize teşhis koymayın, bir uzmana bunu yapması için şans verin.
Kesinlikle katılıyorum.
2 yıl kısa bir süre. Yoksunluk yaratabilecek kadar yeterli bir süre değil bence. Siz kendinize bu etiketi yapıştırıyorsunuz anksiyete yüzünden. Olmaktan, olmasından korktuğunuz herşeyi gerçekmiş gibi yaşıyorsunuz.
Sadece şöyle bir gerçek var; alkol anksiyeteyi tetikler. 2+2 = 4

Anksiyetesi olan insanlara devamlı alkol kullanımı iyi gelmez. Mesela fazla sigara tüketimide anksiyeteyi tetikler.
Fazlaca bir süre aç kalırsanız kandaki şeker oranınız tetikler, fazlaca sigara içerseniz tansiyonunuzdaki 1 puanlık değişim tetikler, stres altındaysanız tetikler.. Tetiklerde tetikler
Sizin asıl sorununuz alkol değil. Sizin sorununuz anksiyete. Ve dolaylı yoldan bunu tetikleyen alkol.
Bahsettiğiniz diğer kekemelik, sosyal hayattaki iletişim sorunlarıda tamamen anksiyete kaynaklı. Alkol aldığınız zaman anksiyeteyi bastırıyorsunuz veya öteliyorsunuz sadece, o sebeple size başka biriymişsiniz gibi hissettiriyor.
Önce kendinizi yenmeniz lazım. Kaybettiğiniz özgüveninizi kazanmanız lazım. Anksiyetenin temelide özgüven eksikliğidir. Evden çıkarken 10 dakika fişleri kontrol edersin, sonra yetmez kendi kendine sesli telkinde bulunursun, yetmez fotoğraf çekersin, zamanla oda yetmez video çekersin, oda yetmez misal ütüyü yanında götürürsün
Alkol, anksiyete bir kısır döngüdür. İkiside birbirini çağırır.
Çok büyük ihtimalle ben alkol sorununuz olduğunu düşünmüyorum şahsi fikrim. Öncelikle böyle bir sorununuz olmadığını kendinize kabul ettirmeniz lazım. Buda evden çıkarken fişleri prizden çektim mi gibi birşey

Bunu kabul edip, bedenen daha sağlıklı hissedeceğiniz(spor vs.) yeme içme düzeniniz olan bir hayata geçmelisiniz.
Bu süreçte sizi en rahatlatacak şey bedensel yorgunluk. Yürüyüştü, koşmaydı, fitness olur vs. herhangi bir fiziksel aktivite. Birde dediğim gibi, en kötü ihtimali, en kötü düşünceyi kendinize yakıştırmamaya yetecek kadar özgüven.
Yaşınız genç, bana kalırsa ortada "sizin" yarattığınız tabular haricinde çözümlenemeyecek bir sorun yok. Kendi yarattığınız sınırlardan kurtulup hayattan keyif almaya bakın.