profaks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Engelleyelimde bir ticaretimiz bir faydamız olmasın böyle bir zihniyete.

Forumda çok değerli iş öğreten birilerine bir faydası olunca mutlu olan bir sürü insan vardı. O insanlar sayesinde iş öğrendik yöntem öğrendik bizde bir meslek, yetenek sahibi olduk.

Şimdi forum 1 paragraflık bilgiyi uzatıp e book diye satan tiplerle dolu. 5 clickle verdiği hizmeti yıların deneyimi diye patlayana kadar millete satan fırsatcılarla doldu. Eskiden bu forumda adamlar biyeş için yazdığı kodun kaynak kodunu bile paylaşırdı diğer forum üyelerinin işine yarasa kullansın yada bir geliştirme yapıyorsa bunu baz alsın üstüne geliştirsin forumdaki gençlere yeni üyelere bir faydamız olsun diye açıklama satırlı satırlı paylaşırlardı.

Hiç unutmam php'yi böyle yeni üyelere genç üyelere bir faydam dokunsun diyen bir abimiz sayesinde öğrenmiştim. Eski üyelerin çoğu veritabanı saldırısı olmustu ****** diye bir mod forumu karıştırmıştı diye hatırlıyorum ondan sonra çoğu eski üye yeniden dönmedi foruma. O üyelerden bir çoğu hala forumda değil ama yazdığı bir scripti her aşamasını detaylıca açıklayarak paylaşırlardı. O paylaşılan kodlarını inceleyerek kendi scriptimi yazmıştım, hatta o kadar iyi bir insandıki aynı sehirdeydik buluşup ofisinde mentörluk bile vermişti. Sayesinde üniversite zamanları para kazanıp okulumuzu okuyabildik. Kendisiyle proje yaptık yapamadığımız işi kendisine pasladık o basit gördüğü işleri bize pasladı.

O zamanlar forum böyle bir yerdi, gariban cebinde öğle yemeği parası bile düzenli olamayan anadolu çocuklarına iş meslek öğreten güzel insanlarla doluydu. Bir konuda şu aşamada hata aldım diye konu açsanız 1 değil 10 farklı çözüm cevabı ile dönerdi o üyeler.

Şimdi forum bu konu sahibi gibi (birde kurumsal üye olucak) böyle tiplere kalmış.

gir köşede ağla, hadi, senin gibi 3 kuruşlukların 5 kuruşuna muhtaç kalmadık çok şükür! laflarındaki kadar adam olsan zaten böyle konuya dahil olup sonra ezip büzük engel atmazsın, "tip" demiş bide, tipini....