Evet arkadaşlar başlangıcı burada da yapayım dedim. Çalıştığım sektör pek hareket gerektirmeyen bir sektör full PC başındayım.
Amacım pek spor yapmadan öncelikle vücuddaki ödemi atıp daha sonra kilo verim işlemi yavaşladıktan sonra sporla desteklemek. Daha önce bir girişimim olmuştu ve güzel kilo vermiştim. Başlangıç kilomu yazıp haftalık yediklerimi (ortalama) yazacağım ve güncelleme yapacağım.
Lütfen vay efendim kas kaybedersin ya da kaybediyorsun gibi yorum yapacak arkadaşlara şimdiden peşin peşin söyleyeyim. Vücut kendini korumaya alana kadar biraz sert bir diyet olacak. Sonrasında zaten protein destekli diyete devam edeceğim. Amaç ilk etapta vücutta toplanan ödemleri hızlı bir şekilde vücuttan atmak.
1. Hafta 04.06.2024 - 11.06.2024 ArasıBaşlangıç Kilo: 98.00 Ağırlıklı besinler; Sabah: 2 Haşlanmış yumurta - 2 adet kızarmış ekmek - 2 adet salatalık Öğlen: bol zeytinyağlı ve limonlu salata (domates salatalık marul ve ıceberg) Akşam: Tercihen koyu kıvamlı çorba (mercimek, şehriye) içerisinde salatalık ve marul olan yoğun kıvamlı yoğurt (süzme yoğurt tercih edilebilir)
Özellikle yemeklerden sonra bol su içilecek, gün içerisinde sade kahve (belki tatlandırıcı kullanılabilirim) Akşam 18:00 den sonra yemek yenilmeyecek, eğer çok zorlarsa 1 kase yoğurt ve bol su ile geçirilecek.
Tuzu ise pek kesmeyi düşünmüyorum sadece azaltacağım. Sadece şeker ve şekelir içecekler tamamen yasak olacak.
Bakalım ilk haftaya başladık haftalık olarak güncelleyeceğim bu kısmı. umarım başkalarına da referans oluruz.
EDİT: Sağlık sorunlarından dolayı biraz geç başladım arkadaşlar bu sırada 2 kilo daha aldım açılışı malesef 100 kilo ile yaptım.
Yeni başlangıç tarihi: 14.07.2024
Başlangıç Kilosu: 100.00
Sabahları bir markanın tozunu içtim 420 kalori. Öğleni boş geçip akşama doğru 17:00 gibi büyük bir kase salatalık domates biber ile büyük kesimle salata yaptım. Zeytinyağlı bol limonlu ve hafif tuz kullandım.
Şekeri tamamen kestim günde 4 litreye yakın su içiyorum. Her seferinde 0,5cl olarak. İçecek olarak sade kahve tercih ettim genelde. Gazlı içecekler tamamen çıktı hayatımdan (soda hariç)
2. hafta öğlen yemeğine 100 gram tavuk ekledim extra protein olarak. Sabahlarıda 1 adet yumurta. Shake yanına. Ayakta sorun yaşamıştım bu zaman sürecinde yürüyüş yapamadım fakat haftaya da yürüyüşe başlayacağım hergün 7km diyete destek için.
------------------------------------
Tarih güncelleme:
26.07.2024 --- 95.00 ----
Verilen kayıp kilo: 5,00
------------------------------------
Etiket isteyenler için:
@ByMaDaK;
@eyefive5;