Ben bu tartışmayı çok saçma buluyorum.
Neden insanlarla köpekler kıyaslanıyor sürekli?
Her hayvanı insanla kıyaslıyor muyuz?
Bu gün neredeyse çok küçük bir azınlık tavuk eti yemiyor.
Hamburgerler de, mangal da, yemekler de tavuk bolca kullanılıyor.
Dünya da 6 milyar erkek civciv her sene telef ediliyor.
Kimisi gaz odalarında uyutuluyor kimisi direkt döner bıçaklarından arasından geçip hayvan yemi oluyor.
Bakıyorum da kimse rahatsız değil.
Burada gözden kaçan detay köpeklerin saldırganlaşması.
Armağan Çağlayan geçenler de güya moderatör olarak bir program yaptı.
Programa başladığı andan bitene kadar taraf tuttu.
Beni hiç köpek ısırmadı, çevremdekileri ısırmadı dedi.
Yani benim çizgim benim bedenim, başkasını ısırmış yemiş bana ne dedi.
Kendisi lüks semtte oturuyor ve köpekleri beslediği için onlar da saldırmıyor, ama bunun garantisi yok.
Sürekli evinizde bakıp beslediğiniz hayvan bile iyi bir eğitim vermezseniz size saldırabilir. Bunun çok örnekleri vardır.
Her fırsatta orada alfa olanın siz olduğunuzu hissettirmeniz lazım.
Madem saldırmıyor Armağan Çağlayan'a, milleti ısıran, yiyen köpekleri götürsünler oraya bıraksınlar. Beraber rehabilite olsunlar.
Eğer orada ki insanlar rahatsız değilse, köpekler onlara bir şey yapmıyorsa toplanmasına gerek yok.
İnsanların tepki gösterdiği konu saldırgan köpekler.
Nüfusları arttıkça, çeteleşmeye başlıyorlar.
Hatta sürekli bir yerden alınıp başka yerlere bırakılan köpekler bence daha da saldırganlaşıyor.
Bilmediği tanımadığı bir muhite gidiyor ve orada başka köpeklerle karşılaşıyor ve gruplaşmaya başlıyorlar.
Kendi aralarında dahi birbirlerini parçalayabiliyorlar.
Ben bahçeli bir evde oturuyorum.
Arada sıra buraya köpekler geliyor.
Birbirini tanımayan, farklı yerden gelen köpeklerle birbirlerine giriyorlar gece yarısı.
Ancak şöyle çözüm bulunur.
X mahallesinde saldırgan köpekler tespit edilirse onlar belediye tarafından toplanıp itlaf edilir.
Kimseye zararı olmayan, hastalığı olmayan, kuduz olmayan köpekler de barınaklar da bakılıp sahiplendirilmeye çalışılır.