Haram'dan ne anladığına bağlı tabii ama, yanlış hatırlamıyorsam bir rus oligarkıydı, aşağıdaki lafı söylemişti...

"ilk milyonumu nasıl yaptığımı sormayın, sonraki her kuruşun hesabını vereblirim.

çok para asla ve asla, dünyanın hiçbir yerinde arka yollardan dolanmadan, kuralları eğip bükmeden, şirket olsun şahıs olsun birilerinin kazancına el koymadan kazanılmaz... şöyle düşün, en fazla lüks araba alabilirsin dürüst çalışarak, o da eğer anormal derecede şanslıysan. şans derken mesela hergün yerde bir cüzdan bulmaktan bahsediyorum. istatistikleri altüst eden bir şanstan bahsediyorum.

ama sala kapısı ter açılan bir araba alamazsın... o televizyonda gördüğüm saatler, arabalar, ıstakozlar var ya... onlar aslında ayağa düşmüş işler... asıl zengin kesim bambaşkadır. o gördüğün bildiğin duyduğun kişiler, ne kadar güçlü ve paalı olursa olsunlar bahsettiğim kişilerle aynı oksiyeni bile soluyamazlar. asla karşılıklı gelemezler. kapıdan çıkarken bile karşılaşmazlar.

diyorum ya... haram ve zenginlikten ne anladığına bağlı....

ama sorunu anladım aslında... cevabı hayır... çalışarak asla.... hele maaşlı mümkün değil....