en temizi burdaki ticaretleri market.r10.net e taşımak =) subdomaini salladım ama sanırım böyle bir proje yakındır, o zaman tüm bu dertlerden kurtulacağız =))))
ticaret forumda devam edecek ise bence "güvenli ticaret" diye bir üyelik paketi olabilir alıcı ve satıcı tarafı için. Bu tür konulardan yararlanmak mı istiyorsun, o zaman aylık kullanım bedelini vereceksin, alıcı olarak da satıcı olarak da sorunlarınla ücretli r10 personeli ilgilenecek vs. çünkü iş gönüllülük esası ile yapılınca böyle bir hakkı talep değil rica edebiliyorsun.
şöyle bir durum var, ticaret yapan adamlar pek çok hak için bir sürü para döküyor, mesela kurumsal pluslarda "haklı olması kaydıyla" marka koruma sistemi gibi birşey var. Şimdi alıcılar da istiyor ki bizim de haklarımız korunsun, dogru ama bunun getireceği iş yükü için de atacaksın elini cebine, burada kimse babasının hayrına iş yamıyor hocam. burası forum okey aile falan diyoruz da, en nihayetinde nakit akışı dönen bir şirket.
adam daha 3 kuruş pm kutusuna para vermeye çemkiriyor, ama sonra mağdur olunca da magdurum ilgilenin benimle.
diğer yerlerdeki gibi %20 komisyon vermiyorsun, hiç bir şekilde talep ettiğin özellikler için para vermek istemiyorsun, vakıf değil ki hocam burası da, sonuçta moderasyon kapasitesi belli, daha fazlasını istiyorsan vergisini vereceksin benim fikrim bu yönde =)
her ticaretten komisyon alınan platformlar ile buradaki imkanları kıyaslamak bence mantıksız oluyor, size değil bu arada yapanlara yazdım
Güzel beyin fırtınası oldu, aslında şöyle olması gerekiyor ;
Adım 1 : Kurumsal plus marka koruma sistemini kaldırıcaklar.
Adım 2 : Benim bahsettiğim her ticari konu için "soru" , "olumlu geri bildirim" ve "olumsuz geri bildirim" modelini hayata geçirecekler.
Adım 3 : Marka koruma paketini satın alan kullanıcılarda herhangi bir ticari konusuna olumsuz yorum gelirse modaratör onayına düşecek, eğer ki marka koruma paketini satın almadıysa olumsuz yorumu otomatik onaylanacak.
Bu şekilde hem moderatörler mutlu olur hem satıcı hem de alıcı.
@Engin; Hocam bu konuda tartışılanları rica etsem değerlendirir misiniz ?