Ben de bir domain satış ilanının altına bilgi almak amaçlı soru sormuştum. Konu özetle şöyle kamu kurumunun yeni bir projesine satıcı arkadaş .com uzantılı bir domain almış satış fiyatı da yüksekti 95.binden açık arttırmaya koymuştu. Yakın bir dostum zamanında türkiyeye gelmeden xiominin com.tr uzantısını almış xiomi türkiye pazarına girdikten sonra xiomi.com.tr domaininin marka hakları firmanın elinde olduğu için domaini devretmesi için dava açılmış tarafına ve vermek zorunda kalmış. Ben de bu durumu anlattım konu altında bu konuda bu domaini alırsak sıkıntı yaşar mıyız bilişim hukuku hakkında bilgisi olan biri yazar belki diye böyle bir soru sordum. Modoratörlerden aynı şekilde uyarı mesajı aldım.
Siz domaine 95 bin veren bir kişi yerine koyun kendinizi yatırım olsun diye böyle bir domain aldınız ama bir kaç sene sonra davalarla uğraşıp beş kuruş para almadan domaini elinizden çıkartmak zorunda kaldınız, ne hissedersiniz bu durumda. Böyle birşey hakkında bilgi talep etmek neden konu baltalamak olsun.