Kiradayım Bu ayın sonunda sözleşmenin 1.yılı dolacak ve ben temmuz 10'unda taşınacağım. Bu yüzden emlakçıya haziran ayını vermiş olduğum (girişte 1 kira bedeli ) depozitoya say bu ay kira vermeyim diğer ay zaten 10 gün kalacağım onun parasını veririm evde birşey varsa onuda iletirim dedim.Emlakçı depozitoyu kiraya saymak istemiyor. Evin sahibi kira ile geçiniyormuş o yüzden sorun olur prosedür böyle değil vs. diyor ne kadar Ne yapabilirim ? Üstüne yatmaya çalışır mı? Bende o parayla evden eve nakliyatçı ayarladım parayı oraya verecektim. Kendisi zaten çakal bi tip yok ev sahibi yurt dışında yok ev sahibi şöyle böyle diyen girerken dahil %25 zam realde işlemiyor diyen bir tip ne önerirsiniz ?
Merhaba,
Bizim emlak şirketimiz var şuan yaşadığınız durum tamamen emlaklakçının uyanıklılığı ile ilgili şu şekilde ilerleyin
Emlakçıyı arayın yada mülk sahibi kardeşim eve gelin bakın varmı bir yanlışımız yada hasarımız varmı diye davet edin bir sorun yok derlerse tamam depozitoyu kiraya sayıyorum kalan 10 günlük parayı da iletiyorum deyin
Yok gelmiyorum diyorsa da (whatsapp üstünden özellikle yazın delil teşkil etsin) depozitoyu kiraya saydım davet ettim gelmediniz demekki bir hasar yoktur diye düşünüyorsunuz deyin konuyu kapatın
Yasal olarak bir işlem yapma ihtimalleri yok mecburen depozitoyu kiraya sayacaklar
Bu şekilde yapmalarının sebebi 1. evde hasar vardır görmeyiz konusundan dolayı ki mantıken dogru ama öncesinde giderek evi görebilirsin 2. ise girerken kiran 5 bin liraydı şuan 10 bin lira diyelim depozitoyu 5e saydırmak için