Eyaletten eyalete göre çok değiştiği için ABD için sabit bir şey demek mümkün değil.
Dediğiniz gibi ödeme altyapıları öncelikli sebep.
Vatandaş olmayıp Amerika'ya satış yapmayan kişilerin normal şartlar altında (2024 için geçerli) vergi beyanı vermesi gerekmiyor.
Verilmesi takdirinde de genelde %15 civarında bir vergi ödeniyor net kar üzerinden.
Kredi, vize gibi avantajları da var uzun vadeli fakat bunlar aynı şekilde Kıbrıs'ta da vardır.
Sermaye zorunluluğunun ben acenteler tarafından halledildiğini bilmiyordum, yeni öğrendim.
Fakat gene de sıralamayı değiştirmezdim sanırım.
Merhaba,
Bir konuda düzeltme yapmak istiyorum. Eğer Amerika'da herhangi bir şirkete sahipseniz, ne olursa olsun vergi beyanı yapmanız lazım. Aksi takdirde gecikme cezası alabilirsiniz.
Doğrusu şudur: Bir ABD vatandaşı olmayan bir kişi, ABD'de tek ortaklı LLC şirket açarsa ve ABD'de hiçbir fiziksel varlığı bulunmazsa, bu durumda şirket sahibi bireysel gelir vergisini, gelir vergisi ödemekle yükümlü olduğu ülkede ödeyebilir ama yine de Form 1120 ve Form 5472 göndermesi gerekmektedir.
Ayrıca %15 vergi konusu da doğru değildir. LLC şirketler kurumlar vergisi ödemezler, şirket sahipleri gelir vergisi öder. Federal Bireysel Gelir Vergisi oranları %10'dan başlar ve kademeli olarak %37'ye kadar yükselir.
Corporation şirketler ise kurumlar vergisi öderler ve şirket sahipleri elde ettikleri gelirden bir de Federal Bireysel Gelir Vergisi öderler.