ioxer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam süper özellik eline koluna sağlık. Fakat tam olarak nasıl kullanmalıyız, önerin nedir hocam? Önden fikir verebilirsen süper olur.
Instagram sıralı her gönderiye işlem yaptığınızda artık tespit ediyor. Her gönderiye sürekli aynı işlemi yapamazsın diyor.
Bunun için en verimli olabileceğini düşündüğümüz İşlem Kriteri özelliğini ekledik. Instagram algoritmasının birebir karşılığını veriyor.

İşlem yaparken şunu düşündüm;
- Bir gönderi atıldığı saniye işlemi sadece botlar yapar. O sebeple ben 3 dakika geç işlem yapayım. Paylaşım süresi 3 dakikadan önce olanları atla dedim.
- Eğer bir gönderi 3 dakikada hiç beğeni almadıysa bu kişinin hesabında etkileşim zaten yoktur dedim. Bu dedim takip edilsin, dönüş yapma ihtimali yüksek. Yani beğeni sayısı 1 altında olanları takip et işaretledim. Böylelikle hiç beğenisi olmayan kullanıcıları takip ettim. Beğeni alanları takip etmedim. Yani her gönderide sürekli takip işlemi yapmamış oldum.
- Beğenenlere tıkladığınızda ilk açılan pencerede aşağı kaydırmadan 10 beğenen görünüyor. Ben burada görünmeyeceksem hiç görünmeyeyim dedim. Beğenenlere bakan kullanıcı adımı görsün istedim. Sayfa sahibi de 10 beğeniden sonra bildirimlerde XXX ve diğer kişiler gönderini beğendi yazdığı için direkt adımı görsün istedim. Beğeni sayısı 10 altında olanları beğen dedim. Yani direkt hem listede hem bildirimlerde görünmek istedim. Bu da dönüş yapma ihtimalini yükseltir. 10'dan fazla beğenisi varsa geçecek.
- Yorum olarakta Instagram diyor ki bir gönderide hiç yorum yokken sen sürekli yorum yapamazsın. Yani ilk yorum olayı. Sürekli ilk yorumu yaparsanız 9 yorumdan sonra yorum işlemi yaptırmıyor. Ben de dedim ki yorum sayısı 1 üzerinde olmalı. Yani en azından bir başkası yorum yapsın ben ondan sonra yapayım. Böylelikle ilk yorumu ben hiçbir zaman yapmayacağım için dikkat çekmeyeceğim.

Bu şekilde güzel bir senaryo ile az işlem ile en yüksek etkileşim kazanılabilir.
En basitinden 5000 like almış bir gönderiyi beğenmek sadece limitinizi tüketir. Size hiçbir artı katmaz.
Ayrıca her gönderiye sürekli aynı işlemleri yapmak artık Instagram algoritmalarına takılıyor. 50 gönderi var, 50'sine de takip, beğeni, yorum düzenli olarak. Instagram bunu yakalıyor. Farklılaştırmak gerekiyor ve bu kriterler en iyisini yapıyor.

Görsel olarak;