Seotype adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar, FDA onaylı güzel bir fabrikadan fason gıda üretimi yaptırmak ve sertifikalara ihtiyaç duymadan satışını yapmak istiyorum. Aklımda 3-5 çeşit özel gıda var. Lakin aklıma takılan bi kaç sorum var. Bunun hakkında yardımcı olabilecek kişiler var mıdır?
1.) Tesisin ürettiği dışında özel gıda yaptırmak daha mı maliyetli Olur? Üretim bandı değişecek sonuçta.
2.) Özel gıda formülasyonunu kime hazırlatabiliriz? Veya internetten yurtdışındaki bir formülasyonu kopyalamak işi basite mi indirgemiş olur.
3.) Sadece basit bi şahıs şirketi ile satılabilir mi?
4.) Üretici firma ile nasıl anlaşacağız? Fiyat farklılıkları olsun ambalaj sorunları vs gibi sorunlarda firmayı hemen değişebilir miyiz? Sözleşme vs gerekir mi.
5.) XXX.XXX Türk lirası bütçe başlangıçta yeterli olur mu? Sattıkça ürettirebiilir miyiz? Düzenli almak zorunda mıyız.

Merhaba. Tek tek cevaplayayim. Daha önce defalarca fason çalıştık trendyolda sattığımız urunler icin.

1. Üretim bandı degismesi önemli değil, zira en atiyorum zayiflama cayi urettirecekseniz en az 3 5 bin paket siparis vermek gerekiyor. Uretim bandı degistirilebilir. Cok fiyat farkı olmuyor.

2. Formulasyonu sen hazirlatma. O masrafa gitme. Fason uretim firmalarinin kendi gıda muhendisleri veya fitoterapi uzmanları var. Siz o masrafa girmeyin.

3. Evet sahis sirketi kafi. Zaten uretici gereken tum bakanlik izinlerini almiş oluyor ve bu izinler sattiginiz urun ambalaji uzerinde de yaziyor olacak.

4. Firmayı sozlesme imzaladiginiz ilk parti ortasinda degistiremezsiniz. Zaten sizden pesin alacaklar. Ama 10 bin adet lazimsa 2 şer bin... vs seklindr anlasma yapin. Belki maliyet ATIYORUM 28 liradan 35 liraya cikar ama en azindan ilk partide ürünü görüp varsa ikinci parti icin taleplerinizi belirtirsinjz. Hallederler de zaten.

5. Biz 40 bin lira ile basladik. 20 bin adet urettirdik. Simdi 3 ayda bir 50 bin adet urettiriyoruz. Maliyeti arayıp görüşün.

Not: mindivan ile calistik gecmiste. Gayet memnun kaldık fason uretim konusunda. Guvenilir girmadir. Google dan ulasabilirsiniz.