private65 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba, peki izaha davetin açıklamasına parayı irlandadan aldığımızı ve kdv ye tabii olmadığını mı yazayım
kesin katılıyorum kısmen katılıyorum ve kesinlikle kabul etmiyorum yazıları var burada hangisini işaretlememiz gerekiyor o zaman, bir de bununla ilgili bir kanun maddesi filan var mı bildiğiniz acaba
teşekkür ederim
Bir izaha davet süreci yaşamadım ama alıntı yaptığınız açıklamadaki gibi yaptığınız iş bir hizmet ihracıdır. Reklam kodlarını sitenize yerleştirmekle bu ihracatı yerine getirirsiniz. Ondan sonra Adsense bunu reklam ağlarına satar, reklam ağları reklam verene satar. Reklam verenin reklam ağları ile hizmet alışverişi vardır. Siz bu ticari ilişkinin hiç bir şekilde tarafı değilsiniz. Zaten Adsense ile aranızda aracılık ve ortalık ilişkisi de yoktur bu Adsense ile aranızdaki sözleşmede ile sabittir. Adsense sözleşmesini de delil olarak gösterin.
İlgili kanunlar olarak KDV kanunun 12/2. maddesi ve 26 Seri No'lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliğini öne sürebilirsiniz.
Bunlara karşın her ödeme için usulsüzlük cezası, gelir vergisi ve faiz çıkacaktır. Geriye dönük beyanname verme imkanı sunarlarsa bunu değerlendirebilirsiniz.