https://www.r10.net/google-optimizas...onemlidir.html
bu makalemde, keyword domainin direkt bağlantısı olmadıgını, ancak daha iyi kullanıcı deneyimi yaşatacağı için (daha yüksek TO) dolaylı olarak daha avantaşlı olacağını yazmıştım. Google açıklamaları ile bu da dahil pek çok defa ters düştüm, fakat hepsinde de Google'un her zaman doğru söylemediğini söyledim. Disavow aracında da, url yapısı konusunda da vs.
Subdomainler ayrı değerlendiriliyor bir domain olarak, ancak ana domain ile pek çok organik bağlantısı var. Burada önemli olan şu aklı yürütebilmek bir seo uzmanı için:
- şimdi siteblabla.blogspot.com elbette blogspot domaininden faydalanmaz
- ama blog.r10.net ayrı bir site olsada r10.net den bal gibi faydalanır. Çünkü burada subdomain ile domain arasında trafik, backlink, ciddi organik bağlantı var.
bu iki subdomain-domain ilişkisi çok başkadır.
Son olarak, konuyu açan arkadaşın çoğu görüşüne katılıyorum, sorun şu ki forumda seo biliyorum diyen de, seo hizmeti arayan da, seoyu 2x2 = 4 bir matematik gibi görüyor. Bu işin çoğu zaman formülize edilemeyen, deneyim + muhakeme ile sonuca çıkabilecek bir matematiği var. Muhakeme etmeden, sadece John Mülleri dinyerek seo yaparsanız daha çok gol yersiniz.
Selamlar