bidaabak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar, öncelikle yazdığın tüm sorulara elimden geldiği kadar cevap vereceğim.

aylık giderim ne olur? - Ortalama ilk başlangıç için giderin bir VDS ile başladığını düşünürsek 200-500₺ arası olacaktır.
neler kullanmalıyım? -
wiseCP veya WHMCS olarak ne kullanmam lazım? - WHMCS olarak kesinlikle kullanmanı öneririm.
Müşteri arayüzü ve landing sayfalarını ayırmalı mıyım? - Landing sayfasını da Wordpress olarak kullanabilir ve SEO konusunda da üst sıralara çıkartabilirsin.
Landing sayfası Wordpress olsa olur mu? - Wordpress.
cPanel, Plesk, CloudLinux, LiteSpeed, JetBackup gibi eklentileri nasıl edinebilirim? - Forum içerisinde Lisansları sağlayan arkadaşlarımız mevcut. Onlarla iletişime geçerek lisans edinebilirsin.
HTML bir tema düzenlemeye başladım. Öncelikle temayı bitirme hedefim var - HTML temayı da ilk başlangıç için önebilirim.
Paketleri nasıl oluşturabilirim? Fiyat politikasını ve sözleşmelerimi neye göre belirleyebilirim? - Paketlerini de rekabet analizi yaparak oluşturabilirsin. Sözleşmeleri de kesinlikle bir avukata danışarak hazırlamanı tavsiye ederim.
200-500 TL mi?

whm optimizasyonu,
cpanel, litespeed, cloudlinux vb. lisansları sadece 500'ü geçiyor. VDS olarakta bu firma sadece hosting satacaksa 1000-1500 tllik vds lazım gene. Dedicated makine veya nested olmadan vds satamaz, dedicated veya nested alcaksa en az aylık 4-5k ona ayırmalı, lisanslara 1k ayırmalı, diyovm lisansı wisecp lisansı falan derken aylık 7-8k gider olur minimum.
wordpress ile hosting firması yönetmek mi????!

hocam bizzat işe girdim çıktım asla dediğiniz gibi olmuyor.