Merhaba,
temelde eklentiler wp-admin paneli değil, ön yüzdeki işlemleri hızlandırmak için odak belirlemişlerdir. Wp-admin kısmı ön yüzdeki tasarıma kıyasen çok daha karmaşık yapıya sahip olduğu için bu tarz durumlar olabilir diye düşünüyorum.

Bu yavaşlamanın en etkili sebeplerinden birisi hosting veya sunucu özelliklerinizdir. Hosting seçiminiz için her zaman yüksek kapasiteli cpu, ram ve diskler, güncel işletim sistemleri ve kullandığınız hosting kontrol paneline kadar inceleyip seçmeniz gerekiyor.

Şahsen teknik olarak bu bilgilere göre sürekli işlem yaptığımdan, en küçük derdim wp-admin oluyor açıkçası
Hosting özellikleriniz ne kadar iyiyse o kadar wp-admin performansı elde edersiniz. Bu arada multaka litespeed yazılımı kullanan sunucuları tercih edin. En az 4 cpu 6 gb ram ve boşta 20 25gb'lik ssd diskler kullanmanızı öneririm. CPU için de aynı şekilde daha gelişmiş ve yeni modelleri de göz önünde bulundurun.

Bu saydıklarım hosting paketinizin bulunduğu sunucuda ya da direkt kendi sunucunuzda varsa, hız sorunu yaşamanızın ihtimali kalmayacaktır. Eklenti kontrolü ve optimizasyonu çok ayrı bir konu. Kısaca, temelde bu sorun sunucu kaynaklıdır.