Fahrettin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar.

Parça parça incelemek ve ona göre cevap vermek mantıklı olacak.
Öncelikle siz kimsiniz. Biz imzaladık, ödedik diyorsunuz. Ama biz
diye tabir ettiğiniz kişiler kimler. Dosya borçlusunun tek bir kişi
olduğu aşikar. Geriye kalan 11.000 TL lik tutar biz kavramının içine
dahil olan kişilerden mi istendi. Yoksa sadece dosya borçlusundan mı?

Bunun dışında dosya borcunun 46.599,93 TL lik kısmını ödemek
için emekli maaşının kesilmesine izin veren bir emekli var. Bu kişi
"biz" in içine dahil mi? Bu sözleşme dahilinde maaştan kesinti yapıldı
ise sadece 46.599,93 TL lik tutar ödenir. Dosyaya faiz işlemeye devam
eder. Yapılan sözleşme faiz işlemesini engellemez. Sadece emekli
işleyen faizden sorumlu olmaz. Faizi dosya borçlusu öder.

İcra takibine konu olmuş alacaklara ayrıca faiz işler. Bu kanuni bir
durumdur. Faiz işlemeyeceğine dair bir sözleşme yapılmadı ise
ya da alacak özel bir statüye sahip değilse bu durumla her zaman
karşılaşılabilir. Sadece alacaklı faiz istemeyebilir. Bu da kendi takdiridir.
Kimse bu konuda zorlanamaz. Dosyada da alacaklı vekili faizi talep ediyor.

Eğer profesyonel destek almak isterseniz profilimdeki numaradan
ulaşabilirsiniz.

İyi forumlar.
Merhabalar, öncelikle cevabınız ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.

Biz diye bahsettiğim ben ve babam. Borca kefil olan ve sözleşmeyi imzalayıp ödeyeceğini taahhüt eden kişi babam.

Geriye kalan 11.000 TL lik tutar biz kavramının içine
dahil olan kişilerden mi istendi. Yoksa sadece dosya borçlusundan mı?
Evet 11.000 TL'lik tutar babamdan istendi benden istenmedi. Hatta ek olarak 3.500 TL bu ay tekrar kesmişler. Geçen ay 1800 TL'lik bir tutar çekilmiş hesabından ve iptal etmişler. Sonrasında tekrar bu ay 3.500 TL olarak devam ettiriyorlar.
  • SGK Haciz Güncelleme Raporu 06/05/2024 güncel borcu 58 bin liraya çıkarıp bu ay 3.500 TL kesinti yapmışlar. Geçen ay borcun bitmesi için çekilen 1800 TL'yi iptal etmişler öncelikli olarak tabii.

Bu sözleşme dahilinde maaştan kesinti yapıldı ise sadece 46.599,93 TL lik tutar ödenir. Dosyaya faiz işlemeye devam eder.
    Daha öncesinde vakıfbankta da hukuk bürosuna devredilen aynı şekilde bir borcum vardı. Taksitlendirdim ve taksit bitimi bu şekilde ek bir ödeme çıkarmadılar.Örnek olarak 12 bin lira ödemem gereken tutar olduğunu söylediler. 12 ay taksit yapıp aylık 1k-1k şeklinde ödedim. Taksit süresi bittikten sonra herhangi bir ek faiz ve masraf çıkarmadılar. Sadece icra dairesine dosyanın kapanması için 658 TL'lik bir harç ödemesi yapmam gerektiğini söylediler.

İcra takibine konu olmuş alacaklara ayrıca faiz işler. Bu kanuni birdurumdur. Faiz işlemeyeceğine dair bir sözleşme yapılmadı ise ya da alacak özel bir statüye sahip değilse bu durumla her zaman karşılaşılabilir.
    Yani diyorsunuz 58 bin liraya çıkan borcu aylık 3.500 TL olarak çekmeye devam edebilecekler. Ek olarak gelen bu borcuda ödesek iş sonunda gene ek faiz çıkartacaklar. Böyle böyle bitmeyecek bu borç o zaman

Ek olarak şunuda belirtmek istiyorum şimdi farkettim.
  • Bu sözleşme dahilinde maaştan kesinti yapıldıise sadece 46.599,93 TL lik tutar ödenir.

Şeklinde yazmışsınız. Eğer öyle bir durum var ise babam üzerine düşen ve taahüt ettiği borcu ödemiş. Tekrar nasıl oluyorda babamın maaşından kesinti yapabiliyorlar? Babamın imza atmış olduğu borçtan fazlasını nasıl çekebiliyorlar? Bu durumda sizinde dediğiniz gibi babam borcu ödemiş. Ek borç için benden talep etmeleri gerekmiyor mu?