Atla adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Erken farkedip sorsanız belki yanlışlık varsa düzelttirirdiniz ya da itiraz ederdiniz ama itiraz süresi de geçmiş gibi görünüyor. Karşı taraf avukatına bi sorup yanlışlık varsa düzelttirebilirsiniz. Benzer bir durum benim de başıma gelmişti dosyayı kapattırmak için extra ücret falan çıktı demişlerdi ama tutar düşük olduğu için sormamıştık ödemiştik biz. Sizin tutar da az değil yani
Yani açıkçası bana saçma geliyor. Zaten faiz vs gibi tutarlar hesaplanarak biz bu borca imza atmışız. Pazartesi günü ilk işim bir avukata danışmak ve eğer yapabileceğimiz bir şey var ise yapmak. Hafta içi farketmiş olsaydım keşke şimdi meraktan pazartesiyi zor edeceğiz gibi. Yorumunuz ve bilgilendirmeniz için çok teşekkürler
Dryas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Örneğin siz 24 ay vade ile anlaşma yaparsanız, 24 ay sonraki borç hesaplanıp ona göre bir taahhüt alınır. Eğer ki siz o tarihteki güncel borca kefil olmuşsanız, 15 Şubat tarihindeki miktarı ödeyerek haciz kaldırılmasını talep edebilirsiniz.

Müşterek ve müteselsil ibaresinden sonra dosya borcu kelimesi gelmesi nedeniyle tüm dosya borcu şeklinde yorumlanmış olabilir. Bununla alakalı olarak icra dairesiyle görüşerek ya da tensip zaptında yer verilmişse oradan da bilgi alabilirsiniz.

Bunlar konuya eklenen 2 evrak ile yapılabilecek yorumlar. Sonrasında veya öncesinde ek bir sözleşme, bir evrak imzalanmış ise durumlar değişebilir.
Yanlış hatırlamıyorsam 14 aylık bir taksitlendirme yapılmıştı. Evrakta gördüğünüz tutar aslında asıl borcun üzerine faiz ve dosya masraflarının eklenmiş olduğu hali. Asıl borç normalde 30k küsüratında. Yukarıda paylaşmış olduğum sözleşme dışında başka bir sözleşme yapılmadı çok ilginç gerçekten.

Değerli yorumunuz ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim