Dubai Oyun Vizesi, dünyanın dört bir yanından yetenekli oyuncuları, içerik yaratıcılarını ve endüstri profesyonellerini Dubai'ye çekmek, onlara uzun süreli ikamet ve oyun sektöründeki kariyerlerini geliştirmeyi amaçlayan bir dizi avantaj sunmak için tasarlanmıştır.

Yenilikçiliği ve hırsıyla tanınan Dubai, yakın zamanda başlatılan Dubai Oyun Vizesi ile oyun endüstrisinde küresel bir lider olma hedefini belirledi. Bu girişim, şehri 2033 yılına kadar gelişen bir oyun merkezine dönüştürmeyi amaçlayan kapsamlı bir strateji olan daha büyük Dubai Oyun Programı 2033'ün (DPG 2033) bir parçasıdır.

Dubai, Oyuncular, Yaratıcılar ve Geliştiriciler için Dubai Oyun Vizesini sunuyor!
  • Dubai, Dubai Oyun 2033 Programı kapsamında Dubai Oyun Vizesini başlattı.
  • Bu program, Dubai hükümetinin Dubai Şehri'ni 2033 yılına kadar küresel bir oyun merkezine dönüştürmeyi amaçlayan bir girişimiydi.
  • Bu program dünya çapındaki içerik oluşturucuları, yetenekli oyuncuları ve geliştiricileri çekmeyi amaçlamaktadır.
  • Dubai hükümeti, oyun sektöründe 30.000 yeni iş yaratmayı ve 2033 yılına kadar şehrin GSYİH'sına yaklaşık 1 milyar dolar katkıda bulunmayı hedefliyor.

Dubai Oyun Programı 2033

Dubai, dünya çapında yetenekli oyuncuları, içerik oluşturucuları ve endüstri profesyonellerini çekmek amacıyla Dubai Gaming 2033 Programı (DPG 2033) kapsamında Dubai Gaming Visa'yı başlattı ve Dubai'yi oyun inovasyonu için merkezi bir merkez haline getirdi.

Dubai Gaming Vizesinin Faydaları

Bireyler için;
  • Dubai'nin oyun endüstrisinde kariyerlerini geliştirmek isteyenler için güvenlik ve istikrar sağlar.
  • Yaratıcı ve Yetenekli Akreditasyon Sertifikası: Oyun sektöründeki yeterliliği ve bağlılığı tanır.
  • Kariyer fırsatları, yüksek maaşlar ve mesleki gelişim sunar.
  • Geliştiricilerden, oyunculardan ve sektör liderlerinden oluşan topluluğa erişin.
  • Dubai'nin birinci sınıf oyun tesisleri ve yenilikleri, oyun profesyonelleri için ideal bir ortam sağlar.
  • Vergisiz ortam kazancı artırır.

Oyun Endüstrisi için;
  • Yerel oyun sektörünün kalitesini ve çeşitliliğini artırır.
  • Yabancı vasıflı profesyonelleri ağırlamak kültürel yeniliği teşvik eder.
  • Dubai'nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunan birçok iş fırsatı ve gelir yaratır.
  • Dubai'nin güçlü ve yenilikçi bir şehir olarak itibarını artırır.
  • Oyun topluluğu içinde kültürel anlayışı ve tanınmayı teşvik eder.

Dubai Gaming Vizesi için Uygunluk Kriterleri

• Başvuru sahiplerinin en az 25 yaşında olmaları gerekmektedir.
  • Oyun endüstrisinde profesyonel oyuncu, içerik oluşturucu, geliştirici veya diğer ilgili rollerde kanıtlanmış iş deneyimi.
  • Oyunla ilgili kapsamlı CV, pasaportun bir kopyası ve isteğe bağlı olarak eğitim nitelikleri ve topluluk katkılarının kanıtı.

Dubai Oyun Vizesine başvuru adımları

• Adım 1: Dubai Oyun Girişiminin Resmi Web Sitesini ziyaret edin.
  • Adım 2: Kayıt olun ve web sitesinde bir hesap oluşturun.
  • Adım 3: Başvuru formunu doldurun
  • Adım 4: CV dahil gerekli tüm bilgileri gönderin.
  • Adım 4: Onay için bekleyin.
  • Adım 5: Başvuru sahipleri onaylandıktan sonra sertifikayı alacaklardır.
  • Adım 6: Vizeye başvurun.