Şuradaki yorumların bir kısmı ya cehaletten ya da zulümperverlikten atılmış gibi... Çok garip, çok çok garip... Benim evim yanmadığı sürece mahalle yanarsa yansın kafasını hiçbir zaman anlamadım. Arzı Vedud ve siyonizm hakkında bizzat kendilerinin kabul ettiği amaçlar ve mücadeleyi bilmeyenler Türkiye'nin bir sonraki hedef olacağını da sanırım bilmiyorlar. Klasik "dış minnaklar bize neler yaptı" goy goyu değil anlatmak istediğim. Anne ve babası hatta kendileri yanan çocuklar karşısında "bana ne yeaaa" diyebilmek çok başka bir seviye. Çocuğun ölümünü ırkı ile normalleştiremezsiniz! Diğer Araplar ses çıkarmadı diye Arap olmayı tercih etmemiş bir çocuğun parçalanan bedeni karşısında susmak ve hatta onay vermek bizzat o çocuğun katline ortak olmaktır! Dünyanın neresinde olursa olsun, ister Doğu Türkistan'da ister Gazze'de, masum insanların bilhassa çocukların ölümünü haklı kılacak hiçbir sebep yoktur! Yıllardır işgal altında olan toprakların işgalcisini aklamak kesinlikle aklı başında birinin yapacağı iş değildir. Konuyu açan arkadaş yardım talep etmiş ki helal olsun diyorum. Eğer elinizde bir imkan var ve vicdanınız da bu oluşuma katılmaya teşvik ediyorsa ortak olun. Eğer olamıyorsanız uzay çağında olduğumuzu iddia ettiğimiz şu zamanda çocukların bedenleri üzerinde yorum yapacak kadar kafatasçı bir kisveye bürünmeyin. İnananlar için hatırlatayım; küfür tek millettir!
Kesinlikle size katılıyorum hocam. Türkiyede ne yazık ki olaylara ya siyasi ya da ırki bazda bakıldığı için artık insanların vicdanları da körelmiş durumda. 6 yaşındaki bir çocuk bile bugün sokakta ürün aldığında boykot mallarına dikkat ederken maalesef siyasi veya ırki ideolojilerin odağında beyni körelmiş kişiler hakikati göremiyorlar. Filistin meselesi bir din, dil, ırk veya inanç meselesinden ziyade tamamen vicdani bir meseledir. Zira yorumlarda bir çok kişinin bahsettiği şekilde filistin meselesi bir inanç meselesi olsaydı bugün avrupa hatta amerikadaki aktivistlerden çok İslam ülkelerinin sesi çıkardı. Ama tarih bize şunu gösterdi ki müslüman dahi olmayan milyonlarca aktivist, yazar, öğrenci, esnaf yani kısaca insan olduğunun bilincinde olan herkes din, dil, ırk veya inanca bakmadan bu olaya tepkilerini ortaya koyuyorlar. Üstelik öyle basit eylemler de değil müslüman olmadığı halde patronunu, okul yönetimini, yargıyı karşısına alarak protesto haklarını kullanıyorlar. Açıp bi 5 dk global haberlere baksalar bunu görürler. Bugün yapılacak şey onlar için protestodur ve karınca kararınca misali bunu yapıyorlar.
Ama gelelim yorumlardaki arkadaşlara emin olun bir çoğuyla konuşsanız sözde vicdanlı olduklarını bir karıncaya bile kıyamadıklarını belirtirler ama söz konusu kundaktaki bebekler olunca hiç utanmadan "Her koyun kendi bacağından asılır" mantığına bürünüyorlar. Daha dün güvenilir bölge denilen yere İsrail tonlarca bomba yağdırdı. Evet bez parçaları ile yapılmış çadırlara tonlarca bomba yağdırıp çocuk, kadın demeden katlediyor ama bizim pek vicdanlı vatandaşlarımız hala olayı din, ırk veya tarihteki geçmiş hatalara indirgeyip neredeyse çocuk katliamına alkış tutacak düzeye geliyorlar. Lafa gelince müslüman hatta en vicdanlı insanlarız ama pratiğe gelince veya söz konusu gazze olunca avrupadaki normal bir vatandaş kadar bile tepki gösteremiyoruz. Yazık gerçekten çok yazık
Şunu da belirtmek istiyorum bazı arakdaşlar sinsice yaklaşıp alayvari şekilde yorumlarda "Git savaş" yazmışlar ama Türkiyeden bir çok kişinin Ekim ayından bu yana mallarıyla, canlarıyla bebek katillerine karşı durduklarını bilmiyorlar. En son bir urfalı imam gidip orda şehit olmuştu. Kendi adıma benim elimden çıkıp boykot etmek gelirse o şekil tepkimi gösteriyorum dahası benden belki gelemez ama en azından safımı belli ediyorum. Fakat canıyla, malıyla gidip gerçekten israile karşı olacaklarda vardır ki bunu çıkan haberlerde görüyoruz. Bu yüzden alayvari şekilde git diyenler olayın hala bilincinde değiller. Diğer insanların toz pembe şekilde sadece gaz vermek için konuştuklarını sanıyorlar ama yanılıyorlar... Yazacak çok şey var da binlerce bebeğin katledilip paramparça edilmesi vicdanlarını sızlatmıyorsa bizim yazacağım 3-5 kelime ile vicdanlarının sızlanacağını sanmıyorum. Biz yine karınca kararınca misali zalime karşı tepkimizi belirtiriz zira Aliya İzzetbegoviç'in de dediği gibi : Tarihi Allah yazar, biz sadece nerede duracağımıza karar veririz.