hocam söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. aslında benim 'imkanı yok' dediğim maddiyattan ziyade mekan'dı. yani boş araziler, ormanlar vs. Ama bu çözülemeyecek birşey de değil aslında.
ülkeler toplu uyutmuyor çünkü baştan almış tedbirini. burada da siz haklı çıkıyorsunuz yine. geç kalındı. ama geç kalındı diye de artık yapılmaz demek olmuyor. 10 yıl sonra bu sorunu hala yaşamamak için şimdi önlem alınmalı bence. bu önlem de uyutmaksa uyutmak.. diyorum ya çok seviyorum ama küçük yeğenlerimi, kardeşlerimi düşününce böyle demek mecburi oluyor.
hayvanlarla eşitiz diyen birine, çocuğun ve bir sokak hayvanından biri ö.lecek, hangisi diye sorsan o da köpeği seçecektir. bekara karı boşamak kolay çünkü.
hocam sosyolojik olarak düşünürsek elbette üstünüz, ama sosyoloji de insana özgü birşey. bu konuda biraz daha geniş felsefe yapmak istedim aslında, ben evrim teorisine inanan birisiyim, aynı zamanda uzayda dünya dışında yaşam formlarının da olduguna inanıyorum. Bu çapta düşününce, "bir canlı olarak" bizi daha üstün oldugumuzu düşündüren şey nedir? Kişiden kişiye değişen bu gerekçeleri duymak istemiştim.
Kimisi ayet, kimisi doğal seleksiyondan örnekler verdi. Bu konu şunun için de önemli, yarın bir gün yapay zeka kendisini daha üstün görüp, bizi uyutmaya kalkar mı? Belki komik bilim kurgu gibi gelebilir fakat, güneşe tanrı diye tapan insaoglu bugün yapay zeka geliştirmiş durumda, 500 yıl sonra teknolojinin geleceği ölçeği kestiremeyiz, hatta o günleri gerçekten göremeyebiliriz de.
Dediğim gibi, amacım gündemdeki politika ya da sosyolojik konulardan ziyade daha geniş bir felsefe yapabilmekti