hocam sorum bu perspektiften degildi ama, o konuda da şeytanın avukatlığını yapayim.
şimdi deprem oluyor, e devletin buna gucu mu var?
hayvan sorunu oluyor, e devletin buna gucu mu var?
gocmen krizi patlayacak, devletin gucu mu var?
emekli olamiyor insanlar yaşa takiliyor, devletin o maaşa gucu mu var?
Issizlik almis basini, devletin gucu mu var...
tamam yok da niye yok hocam? bu sorunlar hersey güllük gulistanlikken 1 gunde cikmiyor ki? koca devlet, devlet dediğinin 3 gunluk degil 300 yillik politikaları olmaz mi?
biz neden her sorunda aynı senaryoyu yaşıyoruz. hiç hir konuda öngörü, planlama, tedbir yok. kacinilmaz son gelince de devlet napsin? suan tabi devlet napsin da, bir kere de napsin degil ne yapmış neden yapmamis diye sorsak bir zahmet?
sen mi cozeceksin ben mi cozecegim bu sorunu? ne demek devlet napsin?
yapan devlet nasıl yapıyor. bana son 20 yilda milyonlarca hayvan uyutmus bir ulke gosterin. kacak çürük evleri kendi eliyle vergi toplamak icin mesrulastirmis bir devlet gösterin...
vergiye gelince gayet her gelişmiş ülke kadar vergi veriyoruzneceden sorunlarda böyle abuk subuk muamele yiyoruz.
Bu kabullenis de toplumda oldugu surece, hicbirsey değişmez.
sokak hayvanlari konusunda, devletin gucu yok mecbur uyutulmali diyenlere mantiken hak verebilirim. ama bu zamana kadar nerdeydi devlet bu sorun büyümeden daha az maliyetle önünün kesilecegi yillarda neredeydi diye de sorarim.
soyliyim nerdeydi, nelerle meşguldü.. ya da neyse... banlanmak istemiyorum.
sadece şunu diyim, zahmet edip akademisyenlerini, bilim insanlarının dinleseydi böyle konularda, sorunlar buralara gelmeden çözülürdü. Salaga yat, is cigrindan cikinca da başka care yok? Hadi canım...
hocam söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. aslında benim 'imkanı yok' dediğim maddiyattan ziyade mekan'dı. yani boş araziler, ormanlar vs. Ama bu çözülemeyecek birşey de değil aslında.
ülkeler toplu uyutmuyor çünkü baştan almış tedbirini. burada da siz haklı çıkıyorsunuz yine. geç kalındı. ama geç kalındı diye de artık yapılmaz demek olmuyor. 10 yıl sonra bu sorunu hala yaşamamak için şimdi önlem alınmalı bence. bu önlem de uyutmaksa uyutmak.. diyorum ya çok seviyorum ama küçük yeğenlerimi, kardeşlerimi düşününce böyle demek mecburi oluyor.
hayvanlarla eşitiz diyen birine, çocuğun ve bir sokak hayvanından biri ö.lecek, hangisi diye sorsan o da köpeği seçecektir. bekara karı boşamak kolay çünkü.