Gidip oraya savaşın diyenlerde 1 gram vicdan var mıdır? Sanmam.
Filistin olarak düşünmeyelim, A ülkesi B ülkesi olarak düşünelim. Orada bir katliam, bir soykırım var. Daha neyin ne olduğunu bilmeden hayata gözlerini yuman binlerce çocuk… Suçları neydi de öldü? Şu taraf haklı, şu taraf haksız bunları geçme zamanı. Bir savaşta önemli olan haklı ya da haksız değildir. O savaşta masumları öldüren bir taraf varsa %100 haksız odur.
Suç Hamas’ın suçu, karşılık vermese bu kadar büyümeyecekti diyen süper zekalara bir sorum var. Şuan sizden çok daha güçlü biri geldi ve evinize girdi, aile bireylerinizi, kardeşlerinizi rehin aldı. Karşımdaki insan benden çok daha güçlü, ben ona bir şey demeyeyim kardeşlerimi alsın gitsin, bana dokunmasın mı diyeceksiniz? Zulüme, haksızlığa boyun mu eğeceksiniz? Onlar benim kardeşlerim ben onları kurtarmak için elimden geleni yaparım mı diyeceksiniz, yoksa sümsük bir şekilde kendi köşenize mi çekileceksiniz?

Ülkemizde onlarca sorun var, kendi ülkemizle değil de Gazze ile mi uğraşalım?
Senin ülkende bir soykırım mı var ölüm mü var? Senin ülkendeki sorun ekonomi, yönetim, adalet sıkıntıları. Önem sırasına koyarsak ekonomi mi önemli yoksa bir insanın hayatı mı? Gözlerini mi yumacaksın bu katliama?
Orası beni ilgilendirmez, ben ekonomime bakarım diyorsan, senin elinde yüzlerce milyon dolar verseler de, enflasyonu 0’a indirseler de pek bir şey ifade etmez gibi, çünkü vicdanın yoksa paran seni kurtarmaz.

Zamanında Filistin bizim yanımızda durmadı gibi söylemler var ortalıkta, bununla ilgili Peygamber Efendimiz (sav)’in bir sözünü bırakıyorum:

Allah katında en aziz kişi, intikam almaya gücü yeterken affeden kişidir.