DigitalTrade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
evet vergi cezası dışında hapislik kafaya takılacak bişi olmadıgını belırtmeye calıstım
Vergiden bahsetmedim.

A kişisi b kişisinin banka hesabını kullanıp c kişisini dolandırıyor.
C kişisine laptop satacağım diyor, b kişisinden de senden dijital ürün/hizmet alacağım diyor.
C kişisine kendisini b kişisi olarak tanıttığı için, c kişisi elindeki kanıtlarla savcılığa şikayette bulunuyor.
A kişisi VPN + açık hat ya da sanal numara vs. kullandığı, 3-5 bin lira için de detaylı araştırılmayacağı, araştırılsa da bulunması zor olacağı için Cumhuriyet savcısı tüm olayı b kişisi tezgahlamış gibi iddianame düzenliyor. B kişisi sanık, c kişisi müşteki oluyor ve sonucunda ceza davası açılıyor. Artık beraat mı alır, zararı cebinden ödeyip HAGB mi alır orası meçhul. Ama HAGB bile alsa kamuda işe giremez, güvenlik soruşturmasına takılır. Durumu yok, zararı karşılayamadığı için HAGB alamadı diyelim. Mis gibi sicile nitelikli dolandırıcılık suçu işlenir.

Tam olarak kapsamını, neticelerini öngöremediğiniz veya bilmediğiniz konular hakkında insanlara hatalı bir iç rahatlatma yapmayın. Bu işlerin ciddi sonuçları bulunur, banka hesabınıza giren her kuruştan sorumluluğunuz var derken bu vergi olarak söylemedim, ceza-i sorumluluk. Yukarıda bahsettiğim örnek hem bu konu sahibi için, hem de dijital ortam için son derece yaşanabilir, yaşanmış, yaşanan, yaşanacak bir durumdur.