Merhabalar,
Başlık tuhaf gelebilir fakat bizzat yaşadığım bir olay ve süreç devam ettiği için tamamen gerçekten uzak isimler ile olayı anlatmak istedim.
2020, Mayıs ayında yaşanıyor olay o zamanlarda mühendislik öğrencisiyim internetten wordpress, yazılım, indirim kuponları, oyun hesapları alım satımı yapıyorum. Harçlık çıkarmam gerekiyor az çok döndürüyoruz tabi.
Yine bir müşterime 600₺lik satış yapmışım tahminimce indirim kuponu ya da sosyal medya hizmetidir. Buraya kadar herhangi bir problem yok. Aşağıdaki isimler gerçekten uzaktır.
X isimli şahış aynı gün Y isimli şahıs ile laptop almak için iletişime geçiyor ve parayı gönderiyor, Y hesaplı şahıs arkadaşı ve daha onlarcasını dolandırıyor yine aynı gün paranın bir kısmını Z şahsına yönlendiriyor Z şahsıda 2-3 saat sonrasında ücretten 600₺ bana gönderip kalanını kendi bankasına çekiyor.
Yaklaşık 1 sene önce bu konu ile ilgili ifadeye çağırılmıştım o dönemde öğrenci olduğumu ve bu tarz alım satımlar ile harçlık çıkardığımı şahısları tanımadığımı ama bu sebepten dolayı paranın bana gelebileceğini dile getirmiştim benzer dönemde benzer işlemlerimde vardı halbuki papara hesabımda hepsinde açıklama mevcuttu. Fakat bu işlemde açıklama yok tabiki.
Savcı bey ikna olmamış tabiki yaklaşık 15 gün önce adıma TCK-158-F maddesinden kamu davası açıldığını öğrendim.
Hızlı bir şekilde avukat tuttum duruşmaya hazırlanmaya başladım.
Uzun lafın kısası şahıslarla uzaktan yakından alakam olmamasına kendilerinin bu konudan sicillerinin olmasına ve benim hiçbir sicilimin olmamasına rağmen kamu davasında dolandırıcılık ile yargılanıyorum.