worzin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elinize sağlık, gerçekten şu an burada yazdığınız bilgiler hem benim için çok önemli bilgiler hemde daha sonrasında bu sayfayı ziyaret edip ETSY ile ilgilenen kişiler için faydalı bir konu oldu artık.
Ama yazdıklarınızı okuduktan sonra böyle bir soru oluştu aklımda.
Ben hali hazırda türk sunucusu kullanıyorum ve ETSY algoritmasıda bunu bu şekilde indexlemiştir. Ben şimdi mağazamdan çıkış yapıp farklı bir amerika sunucusuna geçirdiğimdede direkt etkisi olacak mı yoksa bahsettiğiniz durum sadece yeni açılmış sayfalar için mi geçerli olacak
teşekkürler
lokasyon indexi o şekilde çalışmıyor tecrübelerime dayanarak diyebilirim, çünkü abd de yaşayan bireyler etsy de ürün ararken öncelik ücretsiz kargo ve sorunsuz mağazaları ön plana çıkarıyor. Rekabet yüksek ise zaten reklam vererek o aramalar da olma ihtimalini yükseltirsin. Ve avrupa da olupta o aramalarda ilk sırada olan mağazalar da çok fazla. Bu yüzden lakasyon en son düşüneceğimiz durum. Öncelik ücretsiz kargo ve mağazanın seo ayarları. Mağazaya giren kullanıcılar önce ürünün fiyatına sonra görsellerine bakıyor. Almaya karar verirlerse kargo olayına bakarlar. Tahmini gönderim süresi de burada önemli bir faktör haline geliyor. Bu yüzden ürün fiyatına ekspress kargo ücretini dahil ederek, ürünleri en geç 3 gün ya da 5 gün içinde alıcıya teslim edileceğini bilmesi önemlidir. Diyeceğim o ki Lokasyon konumu önemli evet ama bu durumu lehine çevirmek içinde kargo süresini ne kadar az yapar ve teslimat günlerine uyum sağlarsan sorunsuz ticaretine devam edebilirsin. ( istisnai mağazaların ürünleri hariç genel de Tr mağazaları ücretsiz kargo sunar ) Ve zamanla abd lokasyonlu sunucuya geçip işlem yapmaya başlarsan da lokasyonun bulunduğu o index durumun varsa kötü etkisi kalkar zaten zamanla.