Hocam şimdi şöyle açıklayayım; Etsy abd odaklı bir site zaten kargo ayarlama kısmında
US free shipping guarantee " ABD ücretsiz gönderim garantisi " ve bunu hemen hemen tüm mağazalar kabul ediyor. Ve orada diyor ki; yani bunu yaparsan ürünlerini amerikada ki aramalarda bulunmanı kolaylaştırıyoruz diyor. Ve SSS kısmında ki bir soru en net cevap aslında; cevap olarak aramalar da önceliğin olucaktır diyor lafın kısası. Ve tüm bunları göz önünde bulundurunca ve onca yıldır yaptığım işlerden edindiğim tecrübeye danayarak diyorum ki, lokasyonun abd de görünmesi ve kargo ücretlerinin bedava olması mağaza için artıdır.
biraz detaylı oldu ama böyle yani
Elinize sağlık, gerçekten şu an burada yazdığınız bilgiler hem benim için çok önemli bilgiler hemde daha sonrasında bu sayfayı ziyaret edip ETSY ile ilgilenen kişiler için faydalı bir konu oldu artık.
Ama yazdıklarınızı okuduktan sonra böyle bir soru oluştu aklımda.
Ben hali hazırda türk sunucusu kullanıyorum ve ETSY algoritmasıda bunu bu şekilde indexlemiştir. Ben şimdi mağazamdan çıkış yapıp farklı bir amerika sunucusuna geçirdiğimdede direkt etkisi olacak mı yoksa bahsettiğiniz durum sadece yeni açılmış sayfalar için mi geçerli olacak
teşekkürler