Toprakyazgi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,

Nişanlımın üzerine daha önce şirket açılmamış ve birikmiş belirli miktar parası var.

Girişimcilik desteğinden faydalanmak istiyor, kadın girişimci desteği için ayrı bir yol mu izlemek gerekiyor veya en avantajlısı ya da kullanabileceği destek programı hangisidir?

Fiziksel bir iş olması şart mı, e-ticaret üzerinden ilerleme yapabiliyor mu?

Destek programı hakkında detaylı bilgiye sahip arkadaşlar yanıtlarsa çok seviniriz.

Ve desteğin totalde bize hibesi veya kredisi ne olacak?
Merhaba ben mardinde işletmemi kurdum, genç girişimci desteği vardı o zaman kardeşimin adına açmıştık şirketi, ksogep projesini ben yazdım ve onaylandı.
e-ticaret üzerine proje hazırlayıp verebilirsiniz kadın girişimci desteği oranları daha fazla
doğuda başvuru yapacaksanız dayınız falan varsa iyi olur çünkü ben hiçbir destek alamadım kurulup hariç (o zaman 5bin tl idi)
batı şehirlerdeyseniz belki orada resmiyet vardır (sanmıyorum) ... sözde kosgep size danışman atıyor bu adamın işi size destek vermek, ben danışmanıma asla ulaşamıyorum hiçbir boka yaramıyorlar boş yere devleten maaş alıyorlar

eğer proje yapma vs bilginiz yoksa, basit bişi yapabilirsiniz ama tavsiyem bir danışman bulmanız ve projenizi ona yaptırmanız, sizin için daha kolay olacaktır

paranız olması şart
ileri girişimcilik onaylı projem var o zaman benimki 400bin hibe hakım vardı ama kurul bana sen ne yapacaksın bilgisayara 150bin yeter sana deyip 150bin tek onayladı. tabi 0 tl hibe aldım
hala 2008 de aldığım monitörümü kullanıyorum ...
aldığım cihazların hiçbiri destek kapsamına girmedi, aslında destek kapsamına giriyor ama itiz edecekmişimde onaylayacakmıştı bir dünya prosedür tabi bu sadece benim gibi garibana geçerli...

şimdi senide kendim gibi gariban sayarsam ve yolsuzluk ve işe yaramaz memur olmadığını varsayarsak yani herşey kanunda yada kosgep sitesinde yazdığı gibi işlediğini düşünerek anlatıyorum:

1) alacağın hibe kadar paran olacak örnek : 400bin hibe alacaksan senin 400bin + %30 kadar daha paran olacak ve bu parayı başvurundan sonra hemen harcamalısın
2) kosgep hibesi aldığın ürünlerin kdvsini düşere sadece ana parasını geri öder yani 12.000 bişi aldın diyelim kosgep 10.000 tl sana öder
3) aldığın ürünler şirket kimin adına ise onun kartı ile yada hesabındaki para ile alınmalı, şirket eşinin adına ve projede onun adına diyelim sen kendi kartınla aldığında gidip banka da dekont onaylatma vs yapman gerekiyor yoksa paranı alamasın
4) aldığın tüm ürünler faturalı olacak, faturalar kurulup yılında hata onaydan sonra tarihli olmalı (ıvır zıvır durum var hiç o topa girme)
5) şirketi açtığın gibi ve projen onaylandığı gibi herşeyini satın al sebebi satın aldıktan sonra en az 2 yıl en fazla 3 yıl asnırım değişiyorama en son 2 yıl o ürünü satamazsın ve şirketini kapatamazsın
6) şahıs şirketi kuracaksın, kalkıp ltd.şti kurma, buna şahit olmuştum boş yere daha fazla vergi ödeme (zaten iş yaptığında beli bir limit var onu aştığında devlet seni ltf.şti. yapıyor
7) 2.el ürün topuna girme gireceksen 3 yaşından eski olmamalı ve fatura falan kestirebilmelisin
8) koltuk sandalye,masa vs. bunları hibeden alamazsın kosgep sadece elektronik ürünler için destek veriyor onlar kendi cebinden alcan (raf boya, masa, tornavida vs. bunları kapsamıyor)
9) vergi borcun olmamalı yoksa hibe alamazsın borcun varsa hiben borcuna gider kalanı sana verirler ( örnek : 100bin bağkur borcun var, 150bin hibe alacaksın, sana 50bin öderler, bu yüzden ilk yıl herşeyini satın al, çünkü borcun yok ve hibeni hemen alırsın)
10) herşeyini açtığın gibi onay aldıgın gibi hemen satın al ve ödeme formu yolla hibeni iste, borcun yok hiben 1 hafta ile 2 ay içinde öderler, eğer müdür sana kılsa 6 ay yada 1 yıl seni süründürebilir, bunu kosgepteki danışmanım söyledi
11) hibe aslında devlet senin harcadığın paranın %50 sini geri ödüyor 2-3 yıl seni açık kalma zorunluluğun oluyor yoksa parayı geri alıyor ben hesapladım ve yaşadım, hibe alsanda almasanda 2-3 yıl o hibe kadar para harcıyorsun hata borçlanıyorsun
12) ben zaten işimi kuracağım için destek alırsam işimi büyütürüm diye kosgep başvurdum, gerçekten destek alsaydım şuan başla konumda olurdum, tabi herşey yazıldığı gibi değil ve hayat tozpembe değil DAYI çok önemli
13) muhasebecinin sana söylemediği vergiler ve söylediklerini yazacam bunları bilerek kararını ver
söylediği :
açılış ücreti
defter parası
muhasebe ücreti (her ay)
kdv damga vergisi (her ay)
damga vergisi (heray)
3 ayda bir geçici gelir vergisi
yıllık gelir vergisi
stopaj
stopaj
yıl sonu defter parası
bağkur
sgk (çalışan varsa)
sgk dosya ücreti (bazı muhasebeciler bunun parasını istiyor hata personel başı ücret alıyor)

şirketin zararda diyelim eksilerdesin yıllık hiçbirşey yapmasan bunları ödüyorsun
2022 full zararda olan şirketim 40bin falan ödeme yaptım (herşeyim en düşükten hesaplanmıştı)
bunun içinde bağkur yok ben ödemiyorum, sgk da yok onlarıda ödersen bir 150 eklersin

en son geçen konusunu açtım, geçici gelir vergisi 3 aylık olan bu yıl kardaymışım devlete göre 10bin de o çıktı

KOSGEP BAŞVURMALIMIYIM?
eğer şirket zaten kuracaksan ve oturmuş bir işin varsa yada bir kitleye sahipsen vs. zaten resmi oalrak şirketini kuracağın için başvurabilirsin hibe ne alırsan kar, tabi aldığın para değil kullandığın ekipman kar kalıyor sana
şuan ekonomik krizde kobilere devlet biniyor...

haberin olsun